Her får du en lækker opskrift på low FODMAP kyllingekebab. Det er kyllingekebab lavet på spyd, og som er tilberedt i ovnen! Opskriften er low FODMAP og velegnet til low FODMAP aftensmad og low FODMAP frokost. Perfekt sammen med for eksempel pitabrød eller fladbrød.

 

Kyllingekebab på spyd – tilberedt i ovn

I den her opskrift får de ellers lidt kedelige kyllingefileter en lækker sprød skorpe og saftigt kød. Kyllingen marineres nemlig i en lækker marinade af blandt andet yoghurt, som er med til at gøre kødet ekstra mørt og saftigt. Derudover er marianden smagt til med en lækre krydderier, der klæder kyllingekebab.
Kyllingen bliver tilberedt på spyd i ovnen på en super nem måde. Du skal nemlig blot sætte kyllingen på træspyd, som du kan købe i et supermarked. Og holderen er i dette tilfælde en kartoffel, der holder spyddene stående mens kyllingen tilberedes.
Jeg har i opskriften anvendt syltede hvidløg, som for nyligt er testet low FODMAP i moderate portioner på low FODMAP diæten. Find mere information i Monash University low FODMAP diet app. Du kan også anvende hvidløgsolie i stedet for syltede hvidløg.

 

Low FODMAP kyllingekebab tilbehør

Hjemme hos os plejer vi at servere kyllingekebab sammen med enten pitabrød, fladbrød eller tortillas. Derudover vil tilbehøret typisk består af grøntsager som salat, tomat og agurk. Og en lækker creme fraiche dressing.

Ét helt pitabrød er lidt for stor en portion hvede til at være low FODMAP fra start på low FODMAP diæten, men da de fleste tåler lidt større mængder hvede, er det en god idé at teste mængden efter noget tid på diæten.

Du kan også prøve min opskrift på hjemmelavede low FODMAP pitabrød. Jeg har også en opskrift på low FODMAP pitabrød med fuldkorn. Kyllingekebab er også virkeligt lækkert sammen med de her hjemmelavede low FODMAP fladbrød.

Monash University har testet, at 1 stk. medium size hvedetortilla er low FODMAP. Du kan derfor også vælge en helt almindelig hvedetortilla som tilbehør til kyllingekebab. Hjemme hos os spiser vi ofte de tortillas, der består af halv majsmel, halv hvedemel. Så kan der nemlig spises to på low FODMAP diæten!

 

Low FODMAP kyllingekebab tilberedt på spyd i ovn.

Flere low FODMAP opskrifter til aftensmad

Du kan finde mange flere opskrifter til low FODMAP aftensmad her på min hjemmeside. Prøv for eksempel også min opskrift på nem kebab af hakket oksekød eller low FODMAP falafler med kikærter fra dåse.

 

 

Low FODMAP kyllingekebab i ovn

Smagfuld og saftig kyllingekebab tilberedt i ovn. En super nem og lækker måde at spise kylling på! Perfekt til salater, pitabrød og wraps.
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 dl græsk yoghurt (eventuelt laktosefri) (eller neutral yoghurt eller creme fraiche)
  • 2 spsk. hvidløgsolie (eller 2 fed syltede hvidløg, revet + 2 spsk. neutral olie)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt chili
  • 2 tsk. oregano
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Peber, kværnet
  • 500 gram kyllingebrystfilet

Sådan gør du
 

  • Kom yoghurt i en skål. Tilsæt olie, syltede hvidløg, citronsaft og krydderier. Pisk det hele sammen.
  • Sæt kødet på køl. Gerne mindst 2 timer, men helst natten over. Du kan også tilberede kødet med det samme, men når det marinerer bliver det mere saftigt og smagfuldt.
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Halver kyllingefilerne, så du få flere stykker end kun 2-3 kyllingebryster.
  • Kom bagepapir i en bradepande.
  • Skær "bunden" af en kartoffel eller lignende, så du har noget at sætte to træspyd i (se video).
  • Sæt to træspyd i kartoflen, så de stikker lige op i luften.
  • Kom de marinerede kyllingefileterne på spyddene, så du ender med et "tårn" af kyllingekebab.
  • Steg kyllingen nederst ovnen i cirka 30 minutter ved 250 grader varmluft.
  • Lad kødet hvile lidt når det kommer ud af ovnen, og skær herefter tynde skiver af kebabtårnet.

Noter

Næringsindhold pr. portion (ved 4 portioner/personer)
Energi: 970 kJ / 230 kcal
Protein: 31 g
Fedt: 10,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 1,5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 3 g
Kulhydrat: 2
Kostfibre: 0 g

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering