Jeg har længe gerne ville lave mine egne fladbrød, da jeg synes de ser så lækre og indbydende ud. Og det er bestemt ikke sidste gang jeg vil lave disse fladbrød, for hold nu op hvor er de altså gode!
Min mand synes, de smager lidt af snobrød – hvilket jeg vil give ham helt i! Du kan i øvrigt både lave fladbrød på pande, fladbrød på grill og fladbrød i ovnen.
Her har jeg lavet dem på panden, det var super nemt. Indenfor 45 minutter kan man have lækkert brød som tilbehør til sin aftensmad, frokost eller hvad man nu vil bruge dem til!
Jeg har anvendt sigtet speltmel til opskriften, og de her fladbrød er dermed low FODMAP.
Ingredienser til hjemmelavede low FODMAP fladbrød (cirka 9 stk.):
- 2 dl lunken vand
- 5 g gær
- 2 tsk. salt
- Cirka 380 g sigtet, økologisk speltmel (det er økologisk sigtet speltmel, der er testet af Monash University. Min erfaring er dog, at konventionel sigtet speltmel tåles lige så fint som den økologiske – det SKAL dog være sigtet! Læs mere ved at klikke HER.)
Sådan gør du:
Opløs gær i det lunke vand. Rør salt og sigtet speltmel i. Dejen skal være glat og smidig. Form dejen til 9 boller, og placer dem på et stykke bagepapir. Læg et fugtigt klæde over. Lad dem hæve i 15-30 minutter.
Herefter rulles hver bolle ud til et fladbrød på 2-4 mm, og steges på en tør, middelvarm pande i 2-3 minutter på hver side. Brødet vil hæve ujævnt på panden, når det steges. Pres brødet lidt ned på panden med en spatel undervejs, så det steges nogenlunde jævnt.
Når du har stegt et fladbrød, lægges det på en tallerken, og et fugtigt klædes lægges over. Læg de næste fladbrød i samme bunke, med klædet over. Det fugtige klæde sørger for, at fladbrødene får den helt rigtige, seje og lækre konsistens.
Server for eksempel fladbrød til en gryderet eller som nemt tilbehør til en fyldig salat. Du kan for eksempel afprøve min opskrift på low FODMAP dhal.
Næringsindhold pr. fladbrød (ved 9 stk. i alt)
Energi: 627 kJ / 150 kcal
Protein: 5,5 g
Fedt: 0,8 g
Kulhydrat: 29 g
Kostfibre: 1,5 g