Hjemmelavet jordbær-rabarbergrød smager himmelsk, og er en virkelig nem opskrift at gå til, også selvom du er nybegynder i et køkken. Du bør ikke snyde dig selv for den hjemmelavede udgave, der smager SÅ meget bedre end færdiglavet jordbær-rabarbergrød fra supermarkedet.

Rødgrød, jordbærgrød, jordbær-rabarbergrød og frugtgrød i det hele taget, vækker hos mig altid dejlige minder om min barndom. Hos min mormor og morfar fik vi altid hjemmelavet frugtgrød umiddelbart efter aftensmaden. Med sødmælk naturligvis.

Jeg kan huske, jeg synes det var så hyggeligt! Herhjemme spiser vi det nu ikke hver aften, men jeg synes det er en hyggelig dessert, som kan spises året rundt.

Hvis det er en hverdag, spiser vi frugtgrød med minimælk, men hvis jeg skal servere frugtgrød som en dessert, så serverer jeg den med piskefløde!

Her få du opskriften på min hjemmelavede jordbær-rabarbergrød.

Opskriften er low FODMAP, men hvis du har fruktosemalarbsorption, bør du holde dig 1/9 del af opskriften i ét måltid. Ellers kan fruktoseindholdet bliver for højt i portionen. Opskriften giver dog også en stor portion, der som jeg skriver sagtens kan deles til 10 personer.

Ingredienser (cirka 10 personer – stor portion)

  • 380 g rabarber (frost eller friske)
  • 500 g jordbær (frost eller friske)
  • 200 g sukker
  • ½-1 vaniljestang
  • 4 dl vand
  • 4 spsk. maizena

 

Sådan gør du

Skær rabarber i tern på cirka 1 cm. Kog rabarber med vand, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i 5 minutter.

Tilsæt herefter jordbær og kog yderligere 5 minutter til jordbær er møre. Jeg kan godt lide at blende min grød en lille smule, så den ikke har for mange hele jordbær. Det gør jeg med en stavblender. Jeg blender den ikke helt, kun en smule.

Rør maizena ud i lidt vand, og kog et par minutter mere. Fjern vaniljestangen og sæt grøden på køl og lad den køle helt af.

Server grøden med mælk, fløde, flødeskum eller vaniljeis.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *