Falafler på low FODMAP diæten kan rent faktisk godt lade sig gøre! Med kikærter fra dåse kan du lave lækre og sprøde falafler, som er low FODMAP. Low FODMAP falafler er perfekte i det vegetariske køkken eller til dig, der bare gerne vil skære ned på dit kødindtag. Få den bedste low FODMAP falafel opskrift med dåse kikærter lige her!

 

Low FODMAP falafler med kikærter fra dåse

Kikærter, der lægges i blød og koges, er desværre ikke low FODMAP. I de fleste opskrifter på falafler anvendes der desværre denne type kikærter, og derfor kan opskrifterne ikke bruges til low FODMAP diæten.

Derudover indeholder falafler traditionelt også både løg og hvidløg, hvilket gør de traditionelle falafler til en rigtig FODMAP bombe med højt FODMAP indhold.

Hvis du lever efter low FODMAP diæten og har lyst til falafler, er der heldigvis en løsning! Du kan nemlig anvende kikærter fra dåse og anvende erstatninger til løg og hvidløg.

I denne opskrift er der anvendt kikærter fra dåse, hvilket gør opskriften super nem. Du skal naturligvis stadig tænke på mængden, du spiser, fordi kikærter fra dåse ikke kan spises ubegrænset på diæten.

Opskriften her er derfor beregnet til 5 personer, hvilket betyder, at man kan spise 3 falafler pr. portion uden at overstige begrænsningen på kikærter. Jeg kan dog anbefale at teste, om du har en højere tolerance for kikærter på dåse, så du kan indtage et par stykker flere!

I stedet for løg kan du anvende den grønne del af forårsløg. I denne opskrift på low FODMAP falafel har jeg også tilføjet asafoetida, der er et low FODMAP krydderi, der giver dejlig smag af løg! Asafoetida kan købes mange steder online. Prøv bare at søge på google.

I stedet for at tilsætte hvidløg, har jeg valgt at fritere falaflerne i hvidløgsolie. Det giver en lækker hvidløgssmag, som jeg synes er lidt nødvendigt til at give den rigtige smag til falafler. Jeg steger eller friterer falafel på pande, men du kan også bruge en tykbundet gryde til formålet.

 

 

Tilbehør til falafel

Herhjemme elsker vi at spise falafel på den ret traditionelle måde, det vil sige i pitabrød eller i fladbrød. Du kan dog også vælge at lave en lækker salat, hvor du tilføjer de sprøde falafler i.

Du kan for eksempel prøve min opskrift på luftige low FODMAP pitabrød eller min opskrift på low FODMAP fladbrød.

Det ville være oplagt at servere de her skønne falafler sammen med hummus, men det vil desværre give et for højt FODMAP indhold, da hummus jo også er baseret på kikærter. Men du er nødt til at prøve min opskrift på low FODMAP hummus til en anden ret – den smager helt fantastisk!

Som tilbehør til falafel plejer vi at lave en lækker creme fraiche dressing rørt op med salt, peber, citron, sukker, purløg og eventuelt lidt mayonnaise. Det smager skønt til falafel!

 

 

 

 

Low FODMAP falafler - med kikærter fra dåse

Opskrift på lækre og sprøde falafler i en low FODMAP udgave. Super nem opskrift med kikærter fra dåse. Det er vigtigt, at portionen deles til 5 personer, hvis begrænsningen på kikærter skal overholdes. Du kan teste din tolerance for kikærter på dåse, hvis du ønsker en større portion.
Forb. tid 8 min
Tilb. tid 10 min
Ret Hovedret
Antal 15 stk.

Ingredienser
  

  • 2 dl persille
  • 1 bundt forårsløg (kun den grønne del)
  • 1 dåse kikærter, drænet
  • 1 stk. æg
  • 3 store spsk. sigtet speltmel eller glutenfri mel ved glutenfri version
  • 1 tsk. paprika
  • tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt chili
  • 1 tsk. asafoetida / dyvelsdræk (kan udelades)
  • Salt og peber
  • 2 dl hvidløgsolie

Sådan gør du
 

  • Kom persille og grove stykker af forårsløgtoppe ned i en foodprocesser eller lignende, og kør den i cirka 5 sekunder.
  • Kom kikærter, æg, mel og krydderier ned til persilleblandingen. Kør maskinen i cirka 10 sekunder. Den skal ikke køre længere, da farsen skal være grov.
  • Varm 2 dl hvidløgsolie i tykbundet pande. Test om olien er varm nok ved at putte et lille stykke dej i. Den skal syde og boble før olien er klar.
  • Steg hver falafel (cirka 1 spsk.) i 2-3 minutter på hver side ved middel varme til de er gyldne og sprøde. Afhængigt af størrelsen på din pande / gryde kan du fritere 5-6 stykker ad gangen.

Noter

Næringsindhold pr. person (ved 5 personer):
Energi: 1107 kJ / 263 kcal
Protein: 6 g
Fedt: 20 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 10,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 7 g
Kulhydrat: 12,5 g
Kostfibre: 4 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering