Én af de opskrifter, som er blevet efterspurgt flest gange af jer, der følger low FODMAP diet, er hummus. I bogen Sund Mave har vi en alternativ form for hummus basereret på tun, som er super lækker og smager fuldkommen af hummus! Der har været gode tilbagemeldinger på denne opskrift, men mange har alligevel efterspurgt en variant med kikærter.

Kikærter er én af de få bælgfrugter, som kun har et moderat indhold af FODMAPs, og derfor kan indgå på diæten. Men dette gælder kun når der anvendes kikærter på dåse, hvor FODMAPs har haft mulighed for at sive ud i vandet. Derfor er det vigtigt, at du ikke anvender vandet fra dåse-kikærter, da dette formentlig indeholder de FODMAPs, som før var i kikærterne! Kikærter på dåse kan spises i en begrænset mængde, og hummussen fra denne opskrift kan derfor ikke spises i ubegrænsede mængder, men i en moderat portion.

Det næste problem i forhold traditionel hummus er tahin, som ofte tilsættes til hummus. Tahin, også kaldet sesampasta, kan kun spises i en mængde på 20 g, og sammen med kikærter, der også er begrænsede, kan FODMAP-indholdet let bliver for højt. I denne opskrift er der anvendt et lille trick; nemlig peanutbutter. Smagen af peanutbutter af faktisk ikke langt fra tahin, og fungerer super godt i opskriften.

Det sidste problem i hummus er hvidløg, som er en essentiel ingrediens i hummus. Heldigvis kan hvidløgssmagen komme med ved at anvende hvidløgsolie, og da der alligevel skal olie i hummus, så kan der blot anvendes hvidløgsolie i stedet for. Smart!

 


Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!


Ingredienser (cirka 6 personer, hvis begrænsningen på kikærter ikke skal overskrides)

  • 1 dåse kikærter på dåse, drænet
  • 2 store spsk. peanutbutter (smooth)
  • Saften fra ½-1 citron
  • 3 spsk. hvidløgsolie
  • Cirka 4-5 spsk. vand
  • Cirka 1 tsk. stødt spidskommen
  • Cirka ½ tsk. stødt chilipulver
  • Salt og peber

Sådan gør du

Kom kikærter, peanutbutter, saften fra ½ citron, olie, spidskommen og chili i en blender, og blend blandingen. Du kan også bruge en stavblender. Tilsat vand til du opnår den rette konsistens. Smag til med salt og peber og evntuelt mere citronsaft og krydderier.

 


Næringsindhold pr. person (ved 6 personer)

Energi: 627 kJ / 150 kcal

Protein: 4,5 g

Fedt: 10 g

Kulhydrat: 7,5 g

Kostfibre: 3 g

 

2 thoughts on “Mave-venlig hummus”

 1. Tak for opskriften!
  Den smager skønt – også uden tahin!

  Jeg fik lavet af 2 dåser – så er der også til fryseren. Det gjorde jeg altid førhen.

  Glæder mig til at prøve nogle af dine brødopskrifter af – jeg savner noget godt brød!

 2. Hej Jeanette. Beklager mit sene svar. Jeg skal blive bedre til at tjekke kommentarer her på min side 🙂 Hvor dejligt, at opskriften smagte dig! Og fantastisk, at den også kan fryses. Jeg håber du kommer til at få glæde at nogle af brødopskrifterne også 🙂 Mvh Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *