Hjemmelavet kebab, shawarma, döner eller gyros – kært barn har mange navne. Denne opskrift er dog en meget nem og simpel kebab opskrift, som består af hakket oksekød. Den laves i ovnen, og kan være klar på under 30 minutter!

Da jeg serverede denne opskrift på hjemmelavet kebab i hjemmelavede fladbrød for min mand, datter og nogle søde venner forleden. Alle var ret så begejstrede for retten, og det bliver bestemt ikke sidste gang jeg serverer den!

Hjemmelavet kebab af hakket oksekød – i ovnen

Det er nok de færreste, der har mulighed for at have en kebab rulle hængende hjemme i køkkenet. Denne hurtige og nemme opskrift på kebab af hakket oksekød er væsentligt lettere at gå til!

Man kan også lave hjemmelavet kebab eller shawarma ved at bruge et mere reelt stykke kød af oksekød eller lammekød. Kødet skal da ligge i en marinade sammen med masser af krydderier og steges efterfølgende. Kødet kan herefter enten steges i stykker på en pande eller på en grill.

Den her opskrift på hjemmelavet kebab er langt hurtigere, og smager stadig virkelig godt! Jeg har angivet en stor portion, da hjemmelavet kebab sagtens kan fryses ned og tages op til en nem aftensmad.

 

Hvad kan man spise hjemmelavet kebab sammen med?

Mine personlige favoritter til servering af hjemmelavet kebab, er til fladbrød eller pitabrød. Du kan finde min opskrift på hjemmelavede low FODMAP fladbrød lige her. Du kan også prøve min opskrift på luftige low FODMAP pitabrød eller min opskrift på lækre pitabrød med fuldkorn.

Jeg serverer hjemmelavet kebab med en god kebab dressing, bestående af creme fraiche, purløg, lidt sukker, citron samt salt og peber. Sammen med sprøde grøntsager er det en himmelsk mundfuld!

 

Low FODMAP kebab

Kebab har masser af smag fra forskellige varme krydderier, men også gerne fra løg og hvidløg. Da løg og hvidløg ikke er egnet på low FODMAP diæten, har jeg har tilføjet en smule hvidløgsolie til opskrift samt grønne toppe fra forårsløg.

For at løgtoppene bliver mere blendet ind i kødet, især så børn bedre kan være med, plejer jeg at blende dem til en grøn mos med en stavblender. De kan dog også bare hakket fint.

 

Ingredienser til hjemmelavet kebab (1 stor bradepande – 8-10 personer / portioner):

  • 1 kg hakket oksekød (4-7 %)
  • 2 mellemstore æg
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk. hvidløgsolie
  • 1 dl rasp (almindelig hvederasp i denne mængde vil være ok på low FODMAP diæten. Ellers kan der anvendes en glutenfri rasp, hvilket selvfølgelig også skal anvendes, hvis retten skal være glutenfri)
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt chili
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. groft salt
  • Peber

 

Sådan gør du:

Start med at hakke persille og grønne løgtoppe groft. Blend hele herligheden med en stavblender, så du får en grøn masse.

Kom løg-persille massen ned i en stor skål. Kom hakket oksekød, hvidløgsolie, æg, rasp og krydderier ned i skålen. Rør det hele grundigt sammen. Brug eventuelt fingrene til rigtig at få massen blandet.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Find en bageplade frem, og kom bagepapir på. Fordel kødfarsen på hele bagepalden, så den ikke er for tyk. Skær nu kødet ud til små, aflange firkanter med et pizzahjul eller en kniv (se billede).

Bag kødet i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter. Tænd herefter for grillfunktionen på ovnen og skru op til 225 grader. Grill kødet i 5-7 minutter til det bliver sprødt på toppen.

 

 

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 784 kJ / 185 kcal

Protein: 25,5 g

Fedt: 7 g

– heraf mættede fedtsyrer: 2,5 g

– heraf enkeltumættede fedtsyrer: 1 g

– heraf flerumættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrat: 4,5 g

Kostfibre: 1 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.