Denne skønne low FODMAP chokoladelagkage uden mel er perfekt er servere til gæster og festlige lejligheder. Den plejer altid at imponere med slot flotte udseende og lækre smag. Kagen bages uden mel, og er dermed også en glutenfri chokoladekage.

Selvom fremgangsmåden kan se lidt omstændelig ud ved første øjekast, er den utrolig let at lave.

 

 

 

 

 

Melfri chokoladekage med hindbær

Antal 8 personer

Ingredienser
  

Bunde

  • 300 gram mørk chokolade (ca. 50 % kakaoindhold. Tjek om den er glutenfri, hvis du har glutenallergi)
  • 9 stk. mellemstore æg
  • 270 gram sukker
  • 3 spsk. varmt vand

Creme

  • dl piskefløde (eventuelt laktsoefri)
  • 2 dl creme fraiche (eventuelt laktosefri)
  • 300 gram friske hindbær
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 spsk. sukker

Pynt

  • Eventuelt spiselige blomster til pynt, for eksempel syrenblomster eller stedmoderblomster

Sådan gør du
 

  • Bring en stor gryde med vand i kog. Hak chokoladen i mindre stykker, og kom det i en skål. Sæt skålen i det varme vandbad og smelt chokoladen heri. Tag herefter skålen væk fra vandbadet.
  • Del æggene, så æggeblommer kommer i én skål og hvider i en anden. Tilsæt sukker til skålen med æggeblommer, og sæt denne ovenpå vandbadet. Pisk blandingen med en elpisker til den luftig og lys, og der kommer spor efter piskeriset. Tag skålen væk fra vandbadet igen.
  • Pisk æggehvider stive og blanke. Vend herefter den smeltede chokolade forsigtigt i skålen med de piskede æggeblommer. Vend også det varme vand heri.
  • Vend herefter en stor ske med æggehvider i chokoladeblandingen. Vend herefter resten af æggehviderne i massen til den ser ensartet ud.
  • Tænd ovnen på 180 grader. Fordel dejen i to springforme (ca. 24 cm) beklædt med bagepapir eller bag dem én ad gangen, hvis du kun har én springform. Bag bundene i cirka 25 minutter til de begynder at sprække let på overfladen og tager lidt farve.
  • Bagetiden kan variere alt efter hvilken størrelse form du anvender. Anvender du en større form end angivet, hvor bundene bliver fladere, skal de bages kortere tid, end hvis du anvender en lille form, der gør kagen høj. Bundende hæver meget under bagningen, men de synker sammen så snart de køler af. Lad bundene afkøle helt før du lægger kagen sammen.
  • Pisk fløden til flødeskum. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem ud i 1 spsk. sukker, så kornene skilles ad. Pisk vaniljemassen sammen med flødeskummen.
  • Vend forsigtigt flødeskum sammen med creme fraiche. Fordel halvdelen af flødecremen på den nederste bund. Læg halvdelen af hindbærene ovenpå cremen.  Læg forsigtigt den anden bund oven på og fordel resten af cremen på. Pynt med de sidste hindbær og spiselige blomster.
  • TIP: Du kan sagtens bage bundene dagen før. Så bevarer de dog dog ikke den sprøde kant, men fungerer stadig super fint. Du kan også fryse bundene eller hele kagen med creme og hindbær.

Noter

Næringsindhold pr. person:
Energi: 1995 kJ / 475 kcal
Protein: 11,5 g
Fedt: 29,5 g
- heraf mættede fedtsyrer: 8,5 g
- heraf enkeltmættede fedtsyrer: 2 g
- heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g
Kulhydrat: 40 g
Kostfibre: 1,3 g