Kanelsnegle i fad er den mest fantastiske opfindelse! Saftige og snaskede kanelsnegle i fad er en genial måde at lave kanelsnegle på. Du slipper for tørre kanter, og at al fyldet glider ud under bagningen. Få den bedste opskrift på snaskede kanelsnegle lige her!

 

Kanelsnegle i fad eller kanelsnegle i bradepande

Jeg ELSKER duften af kanelsnegle! Der er bare ikke noget bedre end den skønne duft af kanel, kardemomme og tanken om den snaskede kanelsnegl, man snart skal sætte tænderne i. Det indbyder virkelig til hygge og nærvær, hvis du spørger mig!

Når du bager dine kanelsnegle i fad eller kanelsnegle i bradepande får du de lækreste, snaskede kanelsnegle helt uden tørre kanter.

Normalt flyder meget af fyldet ud af sneglene, når de bages. Men når du bager kanelsnegle i fad, bliver alt fyldet holdt inde og den smule, der trænger ud, bliver suget op igen, når de står og køler af i fadet.

Jeg har også set andre lave kanelsnegle i muffinsforme, hvilket også ser smart ud. Jeg synes nu det er ret dekorativt med kanelsnegle i fad – det ser så overdådigt ud!

Du kan også lave koldhævede kanelsnegle i fad. I så fald skal du kun tilsætte 5 g gær til dejen, og lad dem hæve som snegle i fadet natten over i køleskabet. Tag dem ud 1 times tid inden de skal bages.

 

Kanelsnegle i fad med brun farin og masser af kanel

Udover at bage kanelsnegle i fad, så indebærer min hemmelighed til vellykkede kanelsnegle brun faring og masser af kanel! Jeg tilsætter brun faring til fyldet, fordi jeg synes det giver en dybere smag. Og så skal der masser af kanel i, hvis du spørger mig!

En anden ting, der også smager virkelig godt, er kanelsnegle med marcipan. Du kan erstatte noget af sukkeret og brun faring i opskriften med lidt revet marcipan. Det bliver også virkelig lækkert!

Hvis du spørger mig kan kanelsnegle i fad serveres hele året rundt, men det er især til efter og jul, og jeg får virkelig lyst til kanelsnegle! Måske fordi det bliver køligere udenfor, og fordi kanel dufter af efterår og jul. Men du kan altså sagtens servere kanelsnegle i fad hele året rundt!

Ingredienser til snaskede kanelsnegle i fad (15 stk.)

Dej:

  • 3 dl mælk (eventuelt laktosefri)
  • 25 g gær
  • 1-2 tsk. kardemomme
  • 60 g sukker
  • 1 mellemstort æg
  • 550 g sigtet speltmel
  • ½ tsk. salt
  • 80 g blødt, ægte smør

Fyld:

  • 120 g blødt, ægte smør
  • 50 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 3 spsk. kanel

Pensling:

  • 1 æg

 

Sådan gør du:

Oplæs gær i mælken. Tilsæt sukker og æg og pisk let sammen. Tilsæt speltmel, salt og kardemomme, og ælt dejen glat og smidig. Jeg bruger en røremaskine, hvor jeg rører dejen i cirka 8 minutter. Men du kan også bruge dejkroge på en elpisker eller ælte dejen i hånden.

Tilsæt herefter blødt smør til dejen, og ælt den yderligere 5 minutters tid. Sæt dejen på køl i cirka 1 time. Lav imens fyldet. Rør smør sammen med brun farin, sukker og kanel. Sæt til side. Tag dejen ud af køleskabet. Drys lidt mel på bordet, og rul den ud til en firkant på cirka 30 x 40 cm. Fordel kanelfyldet herpå som vist på nedenstående billede.

 

 

Rul forsigtigt dejen sammen til en rulle. Skær herefter skiver af rullen på 2-3 cm tykkelse, og placer dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Hos mig passer det med, at der bliver 15 kanelsnegle, hvilket passer perfekt i et fad med en størrelse på 30 x 22 cm.

 

 

Lad dem hæve i cirka 15 minutter, mens ovnen varmes op til 200 grader. Pensl dem med sammenpisket æg. Bag kanelsneglene i cirka 20 minutter. Lad dem køle af i fadet. De smager allerbedst når de stadig er lidt lune.

 

 


Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 1270 kJ / 300 kcal

Protein: 6,5 g

Fedt: 12 g

-heraf mættede fedtsyrer: 7 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3,5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g

Kulhydrat: 41 g

Kostfibre: 2 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *