Gulerodsvafler er en super lækker ret, som kan spises med med alverdens fyld. Hvem vil ikke gerne spise vafler til aftensmad? Eller hvad med en lækker madvaffel til frokost? Vafler med gulerod er lette af lave, og du får min bedste low FODMAP opskrift på gulerodsvafler lige her.

 

 

 

Low FODMAP opskrift på vafler til aftensmad og frokost

Vafler med grøntsager i, er jo i virkeheden en genial måde at gøre det okay at spise vafler til aftensmad eller vafler til frokost.

Og de her madvafler med gulerod er virkelig okay at spise som hovedmåltid! De indeholder masse af sunde sager fra både gulerødder, æg og havregryn.

Vafler med gulerod plejer både at være et hit hos store og små! Du kan for eksempel også servere gulerodsvafler til din baby, hvis altså din baby er så stor, at den er begyndt at spise fingermad og må få mælkeprodukter.

Da min datter var lille, elskede hun at guffe vafler i sig! Jeg tror ikke, jeg har prøvet de her gulerodsvafler til hende, men hun spiste med glæde de her sundere vafler med havregryn. Hun spiste dem sammen med frugtmos. Det var et stort hit!

 

Madvafler med laks

De her madvafler er serveret med laks, men du kan også servere gulerodsvafler med kylling eller alt muligt andet fyld. Jeg kunne også sagtens se mig, at man kunne servere de her vafler med forskellige grøntsager og en hummus. Du kan for eksempel prøve min opskrift på hjemmelavet low FODMAP hummus.

Hvis du gerne vil spise de her madvafler med laks, men ikke er til varmrøget laks (jeg kæmper personligt med smagen af røg i mad), så kan du også sagtens servere de her gulerodsvafler med gravad laks eller med dampet laks.

Gulerodsvaflerne kunne også være en lækker forret, hvis du deler dem om i mindre stykker og serverer dem med for eksempel røget eller gravad laks, stenbiderrogn, creme fraiche og lidt purløg eller grønne toppe fra forårsløg. Kun fantasien sætter grænser!

Den her opskrift er desuden et godt eksempel på, hvordan avokado godt kan anvendes på diæten, også fra start på low FODMAP diæten. Det er kun en lille mængde, man får per person, men det er en himmelsk mundfuld! Og hvis du elsker avokado som mig, så bør du selvfølgelig afprøve om du tåler større mængder avokado.

 

Madvafler til vægttab

Denne opskrift indeholder 2449 kJ / 583 kcal pr. person, hvis der spises 2 vafler pr. person og fyldet fordeles til 4 personer. Hvis du er i gang med et vægttab, kan du med fordel nøjes med 1 vaffel og komme lidt mere fyld på, fx lidt flere grøntsager og 2 spsk. hytteost, som kan røres i dressingen.

 

 

Hvis du er vild med vafler, kan du også afprøve min opskrift på sundere vafler med havregryn og mandel-appelsincreme eller min opskrift på sprøde vafler med laktosefri hytteost.

 

 

Gulerodsvafler med laks og avokado

Lækre madvafler med masser af fuldkorn og fibre fra havregryn og gulerødder. De kan fyldes med alt muligt slags fyld, og gør sig både godt til aftensmad eller en luksus frokost og madpakke.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 25 min
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Gulerodsvafler (ca. 10 stk.)

  • 225 gram havregryn (glutenfri, hvis du har glutenallergi)
  • 4 stk. mellemstore æg
  • 6 dl minimælk (eventuelt laktosefri)
  • 400 gram gulerødder
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • Smør / olie til stegning

Dressing:

  • 200 gram creme fraiche (eventuelt laktosefri)
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 lille bundt dild
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. sennep
  • Salt og peber

Fyld:

  • 2 pakker varmrøget laks á 125 gram
  • 1 stk. avokado
  • 4 håndfulde blandt salatblade
  • 200 gram tomater

Sådan gør du
 

Gulerodsvafler:

  • Riv gulerødder fint.
  • Blend havregryn til groft havremel med en stavblender eller almindelig blender.
  • Pisk æg og mælk sammen i en skål. Tilsæt revne gulerødder, havremel, bagepulver og salt. Rør sammen til en ensartet masse.
  • Lad dejen hvile i 15 minutter imens du forbereder fyldet.

Dressing:

  • Hak purløg og dild fint. Bland creme fraiche med krydderurter, sennep, sukker, citronsaft og smag til med salt og peber.

Fyld:

  • Skyl salat og dryp det af. Skær avokado i tynde både.
  • Skær tomater i mindre stykker. Riv laksen ud i mundrette stykker.

Stegning af vafler:

  • Når dejen har hvilet, steges de i et vaffeljern. Jeg kommer lidt smør eller olie på mit vaffeljern. Fordel knap 1 dl dej på vaffeljernet, og fordel det jævnt ud med en ske.
  • Bag vaflerne i 2-3 minutter til de virker færdigbagte.
  • Server vafler med grøntsager, dressing og varmrøget laks på toppen.

Noter

Næringsindhold pr. person (2 vafler med fyld):
Energi: 2449 kJ / 583 kcal
Protein: 21,5 g
Fedt: 23,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 9 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 8 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 2,5 g
Kulhydrat: 45 g
Kostfibre: 9 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering