Reklame for Nemlig.com //

Jeg har længe haft et samarbejde med Nemlig.com ved at have en række low FODMAP opskrifter liggende på deres hjemmeside.

Det kan nemlig være en stor udfordring at følge low FODMAP diæten, især når tiden er knap, hverdagen kører og maden skal passe ind i for eksempel børnefamilier eller skal passe til andre kostformer, for eksempel en kost uden kød eller lignende.

Derfor har jeg i samarbejde med Nemlig.com nu udviklet 12 nye low FODMAP opskrifter, som jeg har glædet mig til at dele med jer!

Der er dels fokus på nemme hverdagsretter til low FODMAP aftensmad, der tager omkring 30 minutter at lave. Der er primært tale om low FODMAP retter med fisk eller vegetariske low FODMAP retter, og der er også en enkelt low FODMAP opskrift med med kylling.

Derudover er der fokus på opskrifter til årets højtider. Derfor finder du nu både opskrift på low FODMAP fødselsdagsboller, low FODMAP fastelavnsboller, low FODMAP og laktosefri risalamande, laktosefri koldskål med low FODMAP kammerjunker, low FODMAP kagemand, low FODMAP og glutenfri laglage og low FODMAP julebagværk.

 

5 nemme og sunde hverdagsretter til aftensmad – low FODMAP

Jeg bliver rigtig ofte efterspurgt opskrifter på nemme og sunde retter til low FODMAP aftensmad på diæten, som ikke skal tage for lang tid at lave. Derudover spørger mange af jer efter vegetariske low FODMAP opskrifter eller i hvert fald efter low FODMAP opskrifter uden kød.

Derfor har jeg til Nemlig.com forsøgt at lave nogle nemme hverdagsretter, som ikke indeholder kød. Der er to nye opskrifter med fisk, to nye vegetariske opskrifter og en enkelt opskrift med kylling. Du kan se de nye opskrifter til aftensmad herunder:

 

 

Low FODMAP fiskefrikadeller med nudelsalat og peanutdressing

Lækre saftige og sprøde fiskedeller med en frisk nudelsalat. Toppet med en cremet og fed peanutdressing. Smager skønt, og kan varieres på mange måde med andre grøntsager samt fx dampet fisk, kylling eller tofu.

 

 

Glutenfri og low FODMAP pastasalat med varmrøget laks og spinatpesto

En virkelig nem og lækker ret med varmrøget laks og en hjemmelavet pesto med spinat. Du kan bruge denne pesto til andre opskrifter også.

 

 

Low FODMAP wok med risnudler og kylling

Wok er en nem og dejlig ret til hverdag. Her er den proppet med mættende low FODMAP grøntsager, risnudler og kylling. Sprøde og salte peanuts på toppen giver retten et ekstra pift.

 

 

Low FODMAP tomatsuppe med flutes og hvidløgssmør

En smagfuld og nem tomatsuppe med brændte peberfrugter og med kikærter. Her er den serveret med creme fraiche, glutenfri og low FODMAP flutes samt en hjemmerørt hvidløgssmør med hvidløgsolie i stedet for presset hvidløg.

 

 

Vegetarisk one pot pasta – low FODMAP

One pot pasta er en smagfuld og ultra nem hverdagsret. Her i en vegetarisk udgave med sorte bønner og edamamebønner. I opskriften anbefales det at anvende low FODMAP fond eller bouillon for at give mest mulig smag. Det er muligt at finde low FODMAP fond og bouillon af fx høns eller svin, men det er desværre vanskeligt at finde grøntsagsbouillon uden løg og hvidløg. Så hvis retten her skal være helt vegetarisk, kan du anvende vand i stedet og eventuelt smage til med flere krydderier. Du kan også med fordel teste, om du tåler små mængder grøntsagsbouillon med løg.

 

 

 

Low FODMAP opskrifter til fødselsdag og andre højtider

Jeg møder ofte mange patienter i min klinik eller beskeder fra mine følgere, som savner alternativer og opskrifter til diverse højtider og mærkedage.

Først og fremmest anbefaler jeg, at man husker at afprøve ens tolerance overfor diverse fødevarer, der ellers udelukkes eller begrænses i starten af diæten. Det kan fx være større mængder hvede, små mængder af high FODMAP frugter og grøntsager samt små mængder løg og hvidløg. Disse er ting, som er sværest at undgå i diverse sociale sammenhænge, og derfor en god idé at afprøve tolerancen for.

Udover at det er en god idé at afprøve ens tolerance overfor FODMAPs, så er det selvfølgelig også rart med opskrifter til årets særlige begivenheder, som man med sikkerhed ved tåles. Når der er low FODMAP opskrifter tilgængeligt for alle, kan det også blive lettere for familiemedlemmer og venner at servere noget, som alle tåler.

Der findes jo et hav af opskrifter til årets højtider og særlige lejligheder, så det har selvfølgelig ikke være muligt at dække alle begivenhederne. Men her i hvert fald en start!

 

Low FODMAP og laktosefri risalamande

Her får du opskriften på en lækker risalamande, der er laktosefri og low FODMAP. Der er tips og tricks i opskriften til, hvordan du bedst lykkes med en laktosefri risalamande og hvad du kan gøre med kirsebærsovsen!

 

Low FODMAP kærnemælkskoldskål med low FODMAP kammerjunker

Selvom man heldigvis kan købe laktosefri koldskål, så smager en hjemmelavet altså bedst! Og det tager vitterligt max 10 minutter at lave sin egen laktosefri kærnemælkskoldskål. Du får også en opskrift på speltkammerjunker og tips en en glutenfri købevariant.

 

Low FODMAP julestjerne med marcipanremonce, æble og kanel

Den smukkeste julestjerne, der smager skønt at marcipan og kanel. Små mængder æble er low FODMAP, og er derfor tilsat her i julestjernen til at give lidt syre og kant.

 

 

Low FODMAP fastelavnsboller med creme, nougat og chokoladeganache

Overdådige fastelavnsboller med en traditionel gærdejsbolle og med fyld af både creme, nougat og chokoladeganache på toppen! Hyggeligt og festligt til fastelavn – og hele året rundt, hvis du spørger mig!

 

 

Low FODMAP fødselsdagsboller

Til en god fødselsdagsfest hører der store og bløde fødselsdagsboller til! Det er slet ikke svært at lave så pæne, runde og luftige boller, blot man kender et trick eller to, som du selvfølelig finder i opskriften.

 

 

Low FODMAP fødselsdagskage af vandbakkelsesdej

Den her opskrift er fra min kære mormor, som altid lavede den som fødselsdagskage til hele familiens fødselsdage. Nu deler jeg den med her andre, og håber det kan blive en tradition i andre familier også!

 

 

Low FODMAP og glutenfri chokoladelagkage med vaniljecreme og hindbær

Den fineste, luftige lagkage helt uden mel! Med masser af chokoladesmag, som smager skønt sammen med vaniljeflødeskumscreme og friske hindbær. perfekt til fødselsdag eller andre festlige lejligheder!

 

 

 

Du finder alle low FODMAP opskrifter hos Nemlig.com samlet ved at klikke lige her.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *