Kardemommesnurrer smager mindst lige så godt som de mere klassiske kanelsnurrer, hvis du spørger mig! I mine kardemommesnurrer er der kardemomme i dejen, mens fyldet består af en skøn remonce med marcipan og citronskal. Smagen af kardemomme, citron og marcipan klæder hinanden virkelig godt! Få min bedste opskrift på low FODMAP kardemommesnurrer med citron og marcipan lige her.

 

 

De bedste low FODMAP kardemommesnurrer med snasket fyld af marcipan og citron

Jeg må indrømme, at det er første gang, jeg giver mig i kast med snurrer, der har den karakteristiske flotte “snoede” form. Jeg har udskudt det, fordi jeg synes det så besværligt ud!

Det krævede da også lige et par forsøg før jeg forstod hvordan jeg skulle forme snurrerne. Men jeg synes jeg fandt en ret simpel metode, så det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg laver de her skønne kardemommesnurrer med marcipanremonce og citron!

De fleste kender nok til kanelsnurrer, som er blevet virkelig populære på det seneste. Det kunne jeg helt sikkert også finde på at lave, når nu jeg har prøvet teknikken. Og ellers kan jeg varmt anbefale min opskrift på kanelsnegle i fad, som er lette at gå til og som bliver virkelig saftige og snaskede!

Hvis du er til bagværk, der ikke skal være alt for sødt, så kan jeg anbefale dig at prøve de her kardemommesnurrer, hvor citronskal og citronsaft giver et syrlig tvist, der klæder det ellers søde bagværk rigtig godt.

 

Low FODMAP udgave af kardemommesnurrer

Ved at anvende sigtet, økologisk speltmel, bliver opskriften her low FODMAP. Marcipan bør spises i begrænsede mængder på diæten, men her får man kun 11 g marcipan pr. snurrer, hvilket er low FODMAP. Anvendes der laktosefri mælk, er opskriften også laktosefri.

 

Savner du inspiration til flere low FODMAP kager? Så kan du finde flere low FODMAP opskrifter på kager og bagværk lige her.

 

 

Kardemommesnurrer med citron og marcipanremonce - low FODMAP

Skønne kardemommesnurrer med en herlig smag og duft af kardemomme, og med snasket fyld af marcipanremonce med et syrlig tvist af citronskal. De smager himmelsk, og duften, når de bages, er ikke til at stå for!
Forb. tid 2 t
Ret Bagværk
Antal 14 stk.

Ingredienser
  

Dej:

  • 25 gram gær
  • dl letmælk (eventuelt laktosefri)
  • 1 stk. mellemstort æg
  • 60 gram ægte smør, blødt
  • 3 spsk. sukker
  • ½ stk. vaniljestang
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • Ca. 550 gram sigtet, økologisk speltmel

Marcipanremonce med citron:

  • 160 gram marcipan
  • 60 gram ægte smør, blødt
  • 100 gram sukker
  • 1 stk. citron, skallen herfra
  • ½ stk. citron, saften herfra
  • ½ stk. vaniljestang

Andet:

  • 1 stk. mellemstort æg til pensling

Sådan gør du
 

Dej:

  • Lun mælken til den er fingervarm. Kom den lune mælk i en skål, og opløs gær heri.
  • Skrab korn fra ½ vaniljestang, og kom vaniljekorn, sukker og æg i skålen, og rør det hele sammen.
  • Bland mel, kardemomme, og salt i en skål. Kom næsten hele blandingen i, men hold igen med melet indtil du har vurderet dejens konsistens.
  • Ælt dejen, gerne på en røremaskine, og ellers med hænderne, i 8-10 minutter. kom det sidste mel i, hvis dejen er meget klistret. Dejen skal ikke blive tør, men den skal være smidig og glat og til at arbejde med.
  • Ælt herefter det bløde smør ind i dejen. Dæk skålen til, og lad dejen hvile et lunt sted i en times tid.

Marcipanremonce:

  • Riv marcipanen groft, og blandt det sammen med blødt smør, sukker, vaniljekorn af ½ vaniljestang, citronskal og citronsaft.

Sådan foldes snurrerne:

  • Start med at drysse lidt mel på et stor skærebræt eller lignende, der kan tåle at blive skåret i.
  • Rul dejen nænsomt ud til en firkant på cirka 30 x 45 cm.
  • Smør herefter remoncen ud på halvdelen af dejen. Jeg bruger fingrene til at fordele remoncen, så dejen ikke går i stykker.
  • Fold herefter dejen sammen, så du får to lag med remonce i mellem. Drej den en ½ omgang på dit skærebræt, så der er plads til du kan rulle dejen ud igen. Rul dejen let ud igen, så den bliver næsten lige så stor som første gang, du rullede den ud, måske en anelse mindre.
  • Skær herefter strimler af dejen ud på den korte led af dejen. Strimlerne skal være cirka 2 cm brede.
  • Herefter kan du folde dine snurrer på to måder. Enten så tvister du strimlen rundt om sig selv nogle gange, og ruller den herefter sammen som en snegl, hvor den sidste ende på snurren trykkes ned under "sneglehuset".
  • Du kan også vælge at skære et snit i strimlen, så du får en strimmel med to "arme", du kan sno rundt om hinanden. herefter foldes den igen sammen som et sneglehus, og enden af snurren trykkes ned under sneglehuset.
  • Du kan se de to metoder i videoen her.
  • Lad snurrerne efterhæve på 2 bageplader med bagepapir i cirka 30 minutter.
  • Herefter pensles snurrerne med sammenpisket æg, og bages ved 190 grader varmluft i 12-14 minutter.

Noter

Næringsindhold pr. stk.:
Energi: 1327 kJ / 315 kcal
Protein: 8 g
Fedt: 11,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 4,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g
Kulhydrat: 44 g
Kostfibre: 2 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering