Jeg elsker supper, som er lette og hurtige at lave, men som stadig har en god smag! Denne her oksekødssuppe med kartofler og gulerødder er et godt bud på netop dette. Der er tale om en virkelig nem opskrift på oksekødssuppe, som ikke skal koges længe, da der anvendes hakket oksekød, som hurtigt tilberedes. Opskriften er low FODMAP.

 

 

Oksekødssuppe med kartofler og gulerødder

Der findes rigtig mange forskellige supper med oksekød. Mange forbinder nok en klassisk oksekødssuppe med en klar suppe kogt på ben, og med diverse grøntsager, oksekød og måske melboller i.

En klassisk oksekødssuppe er også virkelig lækker, men tager jo lidt længere tid at lave, og er måske derfor mest et weekendprojekt.

Jeg kunne godt tænke mig en oksekødssuppe, som var nem og hurtig og lave, men som stadig havde en god smag.

Derfor kom jeg op med denne nemme opskrift på oksekødssuppe med kartofler og gulerødder. Opskriften indeholder også peberfrugt, tomat, persille og forårsløg, så der er masser af grøntsager i.

Der giver et virkelig flot farvespil, hvis du anvender kartofler og/eller gulerødder i flere farver, som er i sæson i efteråret og vinteren. Men helt almindelige kartofler og gulerødder kan også fint anvendes.

 

 

Low FODMAP oksekødssuppe

Den her opskrift er low FODMAP og kan dermed spises af dig, der følger low FODMAP diæten. Hvis du er i opstartsfasen af diæten, er det en god idé at undgå løg og hvidløg i bouillon.

Du kan teste din tolerance for bouillon med løg og hvidløg senere hen, men i starten på diæten, hvor du ikke kender din tolerance, er det bedst at holde indtaget nede til et minimum. Løg g hvidløg har nemlig et meget koncentreret indhold af løg og hvidløg.

Du kan læse her om nogle fond og bouillon uden løg og hvidløg, som kan anvendes på low FDMAP diæten.

For at give lidt hvidløgssmag, kan du med fordel anvende en hvidløgsolie til suppen. FODMAPs er vandopløselige, og kan dermed ikke trænge ud i olie. Du kan læse om hvidløgsolie på low FODMAP diæten ved at klikke lige her.

 

Savner du inspiration til flere opskrifter på low FODMAP aftensmad? Så prøv at se mine andre low FODMAP opskrifter ved at klikke lige her.

Hurtig oksekødssuppe med kartofler og gulerødder

Nem og lækker opskrift på oksekødssuppe med kartofler og gulerødder. En rigtig skøn suppe til efterår og vinter, som er perfekt til hverdage, hvor madlavningen skal gå stærkt! Opskriften kan spises på low FODMAP diæten.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 spsk. hvidløgsolie eller neutral olie
  • 140 gram tomatpuré
  • 1 bundt forårsløg (kun de grønne toppe)
  • 1 stk. lille/mellemstor squash (svarende til 300 gram)
  • 4 stk. mellemstore gulerødder, gerne flere farver (svarende til cirka 300 g)
  • 700 gram kartofler, gerne flere farver
  • 400 gram hakket oksekød (3-7 % fedt)
  • 2 tsk. stødt paprika
  • 1-2 stk. tørrede chiliflager
  • 1 bundt persille
  • 1,7 liter bouillon (uden løg og hvidløg, fx hønsefond fra Oscar)
  • Salt og peber
  • Evt. brød

Sådan gør du
 

  • Start med at forberede grøntsagerne. Snit de grønne toppe fra forsårsløg fint. Skræl eller skrub gulerødder samt kartofler og skær dem i små tern. Skær squash og peberfrugt i små tern. Hak persille fint.
  • Varm olien i en stor gryde. Tilsæt grønne løgtoppe og svits i et par minutter. Tilsæt herefter tomatpuré og svits i et par minutter mere.
  • Tilsæt hakket oksekød og brun det. Tilsæt chili og paprika til kødet.
  • Tilsæt herefter gulerødder, kartofler, squash, peberfrugt, persille, bouillon og lad suppen koge i ca. 20 minutter indtil grøntsagerne er møre.
  • Smag til med salt og peber samt eventuelt mere paprika og chili.
  • Server eventuelt med en skive brød.

Noter

Næringsindhold pr. person
Energi: 1800 kJ / 450 kcal
Protein: 31,5 g
Fedt: 10 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2,5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g
Kulhydrat: 49,5 g
Kostfibre: 11 g
 
 

Næringsindhold pr. person

Energi: 1800 kJ / 450 kcal

Protein: 31,5 g

Fedt: 10 g

-heraf mættede fedtsyrer: 2,5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g

Kulhydrat: 49,5 g

Kostfibre: 11 g