Jeg elsker supper, som er lette og hurtige at lave, men som stadig har en god smag! Denne her suppe er et godt bud på netop dette!

Suppen er virkelig let at lave, og skal ikke koge længe på grund af, at der anvendes hakket oksekød, som hurtigt tilberedes.

Samtidig indeholder opskriften masser af grøntsager og sunde sager!

Der giver et virkelig flot farvespil, hvis du anvender kartofler og/eller gulerødder i flere farver, som er i sæson i efteråret og vinteren. Men helt almindelige kartofler og gulerødder kan også fint anvendes!

Opskriften er low FODMAP, laktosefri, mælkefri, glutenfri og endometriose-venlig. Samtidig er den velegnet ved vægttab, da den ikke indeholder så mange kalorier.

Ingredienser (4 personer)

  • 1 spsk. hvidløgsolie eller neutral olie
  • 140 g tomatpuré (1 stor dåse)
  • Grønne toppe fra 1 bundt forårsløg
  • 400 g hakket oksekød (3-7 % fedt)
  • 1 squash
  • 3 mellemstore gulerødder, gerne flere farver
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 700 g kartofler, gerne flere farver
  • 1 stort bundt persille
  • 1,7 liter vand
  • 2 spsk. bouillonpulver uden løg og hvidløg, fx hønsefond fra Oscar
  • 2 tsk. stødt paprika
  • 1-2 tsk. tørrede chiliflager eller ½-1 frisk chili
  • Salt og peber

Sådan gør du

Start med at forberede grøntsagerne. Snit de grønne toppe fra forsårsløg fint. Skræl eller skrub gulerødder samt kartofler og skær dem i små tern. Skær squash og peberfrugt i tern og hak persille groft.

Varm olien i en stor gryde. Tilsæt grønne løgtoppe og svits i et par minutter. Tilsæt herefter tomatpuré og svits i et par minutter mere. Tilsæt hakket oksekød og brun det. Tilsæt chili og paprika til kødet. Tilsæt herefter gulerødder, kartofler, squash, persille, vand samt bouillon og lad suppen koge i ca. 20 minutter indtil grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber samt eventuelt mere paprika og chili.

Server eventuelt med en skive brød.

 
 

 

Næringsindhold pr. person

Energi: 1800 kJ / 450 kcal

Protein: 31,5 g

Fedt: 10 g

-heraf mættede fedtsyrer: 2,5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g

Kulhydrat: 49,5 g

Kostfibre: 11 g