Reklame for nemlig.com //

Når man følger low FODMAP diæten til irritabel tyktarm, kan der være udfordringer med at finde visse produkter uden løg og hvidløg.

Et af de produkter, jeg får mange spørgsmål om, er bouillon og fond. Her er der nemlig meget ofte tilsat løg og hvidløg i.

Det behøver ikke nødvendigvis at være et problem for alle på diæten, da der ofte er tale om meget små mængder af løg og hvidløg. Men hvis du for eksempel er i opstartsfasen af diæten, eller hvis du føler du reagerer på den bouillon og fond du bruger, så får du her et brugbart tip.

Nemlig.com forhandler disse to smagfulde fond fra Slagter Lund, som er uden løg og hvidløg. Der er tale om en hønsefond og en kalvefond. Hønsefonden er blandt andet kogt på porre, men det er min vurdering, at FODMAP-indholdet i fonden vil være meget lav og dermed egnet på diæten.

Udover at være low FODMAP, er de to fond også glutenfri. Perfekt til dig, der har cøliaki og dermed ikke tåler gluten.

De bliver leveret på frost, og du kan dermed altid have en par stykker liggende klar i fryseren. Du kan bruge dem i foreksempel supper, gryderetter, sovser og hvor du ellers bruger fond.