Low FODMAP mad behøver ikke at være kedeligt! For eksempel behøver du ikke undvære en lækker og sprød hjemmelavet pizza, selvom du følger low FODMAP diæten! Den her udgave er uden langtidshævning og uden surdej, så den kan laves samme dag, du gerne vil have pizza.

 

Low FODMAP pizza opskrift

Der er flere måder, du kan lave low FODMAP pizza på. Måske har du allerede set min low FODMAP pizza opskrift med fuldkorn, der er langtidshævet og indeholder surdej? I den opskrift skal dejen langtidshæve før den er low FODMAP, fordi den indeholder fuldkornsspeltmel. Det er vores favoritopskrift på pizzadej herhjemme, fordi den har masser af smag fra langstidshævningen og surdejen, og fordi den er nem at lave klar dagen før servering!

Når du laver low FODMAP pizzadej med speltmel, kan du alt vælge den langtidshævede dej, der laves dagen før. Men hvis du ikke kan nå at lave din pizzadej med speltmel dagen før, så får du her en opskrift på en low FODMAP pizza opskrift, der kan laves samme dag som pizzaen skal bages.

Du kan sagtens nøjes med at lave din low FODMAP pizzadej udelukkende med sigtet speltmel. Jeg tilføjer dog lidt havregryn i min pizzadej, da det tilføjer flere kostfibre til pizzadejen. Og den smager absolut ikke dårligt af dette!

 

Glutenfri low FODMAP pizza opskrift

Hvis du ikke tåler gluten, kan du ikke lave din low FODMAP pizzadej med speltmel, da speltmel indeholder gluten. Der findes nogle forskellige typer af glutenfri pizzamel og færdiglavede pizzabunde, som er rigtig fine, hvis du spørger mig. Du kan for eksempel prøve denne glutenfri og low FODMAP pizzabund fra Semper.

I min bog Sund Mave – low FODMAP diet har jeg desuden en grundopskrift på en hjemmelavet, glutenfri og low FODMAP pizzadej. Hvis du ikke allerede har set det, så er Sund Mave bogen netop udkommet i 3. udgave og kan købes lige her i min webshop.

 

Low FODMAP madpakke idéer

Hjemmelavet pizza er perfekt til en nem og hurtig low FODMAP madpakke, og er én af mine foretrukne valg, hvis vi skal have madpakke med på farten. Hvis du sørger for at lave en ekstra pizza, så har du til madpakken til dejen efter!

Hvis du leder efter mere inspiration til din low FODMAP madpakke, så kan også prøve mine low FODMAP pitabrød, luftige low FODMAP pølsehorn eller low FODMAP spinatboller.

Du kan også få min gratis e-bog til low FODMAP frokost og madpakkeforslag ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Husk, at du kan få endnu mere inspiration til low FODMAP mad, low FODMAP opskrifter og gode low FODMAP idéer til hverdagen på diæten ved at følge mig på Facebook og Instagram.

 

 

Low FODMAP pizza opskrift - uden surdej og langtidshævning

Lækker og nem opskrift på low FODMAP pizza uden surdej og uden langtidshævning. Her i en klassisk udgave med skinke, ananas og ost.
Dejen rækker til 6 runde pizzaerne, så du kan med fordel fryse ned til 3 portioner dej ned.
Forb. tid 1 t 30 min
Tilb. tid 45 min
Antal 6 pizzaer

Ingredienser
  

Dej:

  • 4 dl vand lunken
  • 25 g gær
  • 3 spsk. rapsolie eller olivenolie
  • 2 tsk. groft salt
  • 150 g finvalsede havregryn
  • Ca. 600 g sigtet speltmel

Fyld (OBS til 3 pizzaer):

  • 2 pakker skinkestrimler
  • 1 dåse ananas
  • 3 poser frisk mozzarella
  • 1 dåse hakket tomat (eller hjemmelavet pizzasovs)
  • 3 tsk. tørret basilikum
  • 3 tsk. tørret oregano
  • Frist peber

Sådan gør du
 

Pizzadej:

  • Opløs gær i vandet. Tilsæt olie, havregryn og salt, og rør godt rundt.
  • Tilsæt sigtet speltmel - hold lidt igen med mængden - og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter. Gerne på røremaskine, men ellers i hånden. Tilsæt mere speltmel, hvis dejen er for klistret.
  • Dæk dejen til og lad den hæve i 1 times tid et lunt sted.

Toppings og bagning:

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft - eller gerne pizzafunktion på din ovn. Sæt en bageplade i ovnen, så den kan blive varm.
  • Forbered tomatsovsen. Du kan afprøve min opskrift på hjemmelavet pizzasovs (se under noter), eller du kan blot blende 1 dåse hakket tomat med en stavblender.
  • Del dejen i 6 portioner. Du kan vælge at fryse 3 portioner ned enkeltvis i en frysepose - så har du til en anden gang.
  • Rul en klump dej ud på et meddrysset bord, og fordel tomatsovs herpå. Top med skinke, ananas, mozzarellaost og krydderier.
  • Kom bagepapir på den varme bageplade, og bag pizzaerne herpå én ad gangen i 12-15 minutter.

Noter

TIP: Du kan prøve min hjemmelavede tomatsovs med grøntsager som pizzasovs.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 3300 kJ / 780 kcal
Protein: 43 g
Fedt: 32 g
-heraf mættede fedtsyrer: 15 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 8 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 3 g
Kulhydrat: 80 g
Kostfibre: 5 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering