Reklame for nemlig.com //

Én af de ting, som jeg ofte bliver spurgt om både i min klinik og i andre sammenhænge, er forslag og idéer til hurtig mad på low FODMAP diæten.

Da man på low FODMAP diæten som udgangspunkt ikke indtager hvede i større mængder, og desuden også begrænser løg og hvidløg til et minimum, er der mange “hurtige” løsninger og færdiglavede retter, som er problematiske på diæten.

Jeg synes dog alligevel, der er nogle gode muligheder for at lave low FODMAP aftensmad, som er både hurtigt og sundt.

I dag vil jeg dele en opskrift på en low FODMAP pizza, som er lynhurtig at lave, smager fantastisk og som også er nogenlunde sund. Jeg har i hvert fald sørget for, at der er lidt grønt på pizzaen, og at mængden af for eksempel fed ost ikke er voldsom. Vær dog stadig opmærksom på, at kalorieindholdet i denne pizza er høj.

Jeg har anvendt de her glutenfri og low FODMAP pizzabunde, som jeg har fået af nemlig.com. De er overraskende gode, og så er de bare super nemme at anvende!

Selvom der er skummetmælkspulver i pizzabundene, kan de stadig beteges som lav laktose / laktosefri, da indholdet er meget lavt. Ved tvivl kan der indtages laktase-enzymer til.

Ingredienser (2 personer)

  • 1 pakke (med 2 bunde) glutenfri og low FODMAP pizzabunde fra Semper
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 1 pakke parmaskinke
  • 1 glas champignon
  • 1 pose frisk mozzarellaost
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Peber
  • 4 spsk. parmesan i flager
  • 2 håndfulde rucola salat

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 220 grader.

Kom bagepapir på en bageplade. Placer de to pizzabunde på pladen. Fordel hakket tomat på pizzabundene. Top med skiver af champignon af parmaskinke i mundrette stykker.

Skær mozzarellaost i tern, og fordel på de to pizzaer. Top med frisk rosmarin, og krydr med peber. Bag pizzaerne i 10-15 minutter.

Top pizzaerne med rucola og parmesan ved servering.

 

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 3155 kJ / 750 kcal

Protein: 43 g

Fedt: 20 g

– heraf mættede fedtsyrer: 10 g

– heraf enkeltumættede fedtsyrer: 6 g

– heraf flerumættede fedtsyrer: 1,5 g

Kulhydrat: 94 g

Kostfibre: 10 g