Denne lille anretning er et skønt og sundt forslag til et mellemmåltid eller en sundere dessert. Hvis du serverer en mindre portion i små glas, kan det også spises til en brunch.

Det er en virkelig nem opskrift, og både min datter på 2 år og min mand er ret vilde med den! Min mand og jeg spiser typisk anretningen om aftenen i hverdagen, når lækkersulten kan melde sig. Jeg kunne dog også finde på at spise den en eftermiddag eller som sagt til en brunch eller et lækkert morgenbord.

Du kan naturligvis mikse andre frugter i kompotten. Jeg har før blandet eksotiske frugter som ananas, mango (i små mængder), papaya og ananaskirsebær i, som ofte kan fås i frugtblandinger på frost. Det smager også godt med lidt små æbletern (i små mængder, hvis du følger low FODMAP diæten).

 

Sund og nemt mellemmåltid til vægttab

Den portion, jeg har beregnet her i opskriften, passer rigtig godt ved et vægttabsforløb. Det mætter ret fint på grund af proteinindholdet, og den søde smag er perfekt til den søde tand, som ofte kan være en udfordring, når man er i gang med at tabe sig

 

Low FODMAP og laktosefri mellemmåltid

Opskriften her er egnet på low FODMAP diæten. Hvis du har laktoseintolerance, kan du vælge en laktosefri yoghurt naturel. Producenten Naturmælk laver blandt andet en fedtfattig neutral yoghurt, som blandt andet kan købes hos nemlig.com.

Ingredienser (1 person)

Bærkompot:

  • 150 g hindbær, frost
  • 150 g blåbær, frost
  • 200 g jordbær, frost
  • 60 g sukker
  • 3 spsk. vand

Til servering:

  • 1½ dl yoghurt naturel 0,5 % fedt (eventuelt laktosefri)
  • 4 spsk. frugtkompot
  • 10 g mørk chokolade

 

Sådan gør du

Først laves bærkompotten. Kom frugt, sukker og vand i en gryde. Bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det småsimre i cirka 20 minutter.

Blend bærkompotten en smule med en stavblender. Der må gerne være lidt frugtstykker i, men de hele jordbær er bedst at blende lidt.

Lad blandingen køle helt af. Det tager at par timer i køleskabet, før den er kølet tilstrækkeligt af.

Anret yoghurt i en skål, top med bærkompot og hakket mørk chokolade.

 

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 165 kcal / 700 kJ

Protein: 8 g

Fedt: 4 g

– heraf mættede fedtsyrer: 2 g

– heraf enkeltumættede fedtsyrer: 1 g

– heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g

Kulhydrat: 23,5 g

Kostfibre: 1,5 g