Jeg har glædet mig til at fortælle, at jeg har indgået et nyt samarbejde med Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse (LUFB)!

LFUB’s arbejde går først og fremmest ud på at støtte dem, der er i fertilitetsbehandling, og dem, som er kommet igennem behandlinger, uanset om det er lykkes eller ej.

LFUB er et medlemsnetværk, som sikrer, at gruppen af barnløse bliver hørt og ikke bliver overset i det offentlige rum. Som patientforening er de desuden med til at udbrede vigtig viden om infertilitet.

Da foreningen kontaktede mig og spurgte, om jeg kunne være interesseret i at samarbejde med foreningen for at give inspiration og gode råd til sund livsstil til deres medlemmer, var jeg ikke spor i tvivl om at sige ja!

I mine mange års samarbejde med Endometriose Foreningen, har jeg allerede mødt en masse kvinder og par, der er ufrivilligt barnløse, og som har haft et ønske om vejledning til sund kost og livsstil.

Jeg har selvfølgelig også mødt andre kvinder i min klinik, hvor en graviditet af den eller den anden årsag ikke kommer som ønsket, som kræver hjælp eller slet ikke kan lade sig gøre.

Endeligt, så ved jeg helt personligt hvad det vil sige ikke at kunne få børn på naturlig vis. Min mand og jeg har nemlig selv fået vores datter gennem fertilitetsbehandling. Derfor er fertilitetsbehandling samt øget fokus på krop og sundhed inden en sådan proces, noget jeg personlig erfaring med!

På billedet herunder kan du se mig 1 måned før termin – træt efter succesfuld, men hård fertilitetsbehandling, skarpt efterfulgt af et krævende kandidatspeciale på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital

Billedet er fra den dag, jeg var oppe og forsvare mit kandidatspeciale. Samme dag gik jeg på barsel! Og 14 dage efter kom vores datter til verden – med møje og besvær og efter igangsættelse på grund af svangerskabsforgiftning.

 

 

Hvad kommer samarbejdet med Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse til at gå ud på?

Samarbejdet går overordnet ud på, at jeg på forskellige måder vil komme med inspiration og gode råd til sund kost og livsstil til foreningens medlemmer.

Der vil være fokus på forskellige emner, herunder kostvejledning ved vægttab, vejledning til kvinder med PCOS og generel inspiration til sundere kost og livsstil til større velvære og balance i kroppen.

Jeg tager også gerne imod ønsker fra medlemmer om emner, de ønsker fokus på!

Der er ikke fastlagt en endelig plan for hvordan samarbejdet skal forløbe – mest fordi hele corona-situationen lige pludselig har vendt op og ned på mange ting.

Blandt andet plejer jeg at have rigtig god erfaring med at holde foredrag om relevante emner, men da dette ikke kan lade sig gøre i øjeblikket, tænker vi i andre baner.

Jeg vil i hvert fald dukke op en gang i mellem på foreningens hjemmeside og sociale medier, og der vil med tiden også komme flere spændende tilbud til foreningens medlemmer. Så hold øje på både min og foreningens side!

 

Interview i medlemsbladet Kimen

Som startskud på det nye samarbejde er jeg blevet interviewet til foreningens medlemsblad Kimen.

Kimen udkommer seks gange om året og er for mange en livline i en svær tid. Den bringer nyheder og er samtidig med til at fortælle, at du ikke er alene i verden.

Medlemsbladet indeholder blandt andet artikler med førende forskere og læger om nye behandlingsmetoder og forskning i kunstig befrugtning. Der er også indlæg fra medlemmerne med personlige historier, debatter, nyheder og oversigt over aktiviteter i kalenderen.

I udgaven, der er udkommet her i april 2020, kan du læse interviewet med mig. Bladet indeholder også forslag til en sund og nærende dagskostplan beregnet til vægttab.

Jeg ser frem til samarbejdet og til forhåbentligt at kunne hjælpe og inspirere medlemmerne!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *