Madpandekager er en super nem og lækker spise, som kan varieres på et utal af måder! Du kan for eksempel prøve madpandekager med kylling, madpandekager med oksekød eller bare madpandekager med grøntsager og en god dressing!

Jeg vove den påstand, at den her opskrift giver dig mulighed for at lave de lækreste, sunde madpandekager! De her madpandekager indeholder nemlig masser af protein fra æg og fuldkorn og kostfibre fra havregryn.

Hvad du ender med af vælge af tilbehør til dine madpandekager, er helt op til dig. Kun fantasien sætter grænser, og så er madpandekager perfekte til at få spist diverse rester fra køleskabet!

 

Ingredienser til low FODMAP madpandekager med fuldkorn (cirka 10 stk.)

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl sigtet, økologisk speltmel (det er økologisk sigtet speltmel, der er testet af Monash University. Min erfaring er dog, at konventionel sigtet speltmel tåles lige så fint som den økologiske – det SKAL dog være sigtet! Læs mere ved at klikke HER.)
  • ½ tsk. salt
  • 4 mellemstore æg
  • 4 dl minimælk (eventuelt laktosefri) eller plantemælk, for eksempel usødet mandelmælk
  • Fedtstof til stegning

 

Sådan gør du:

Start med at blende dine havregryn til mel. Det kan gøres med en blender, foodprocessor eller bare en stavblender.

Kom havremel, speltmel og salt i en skål. Tilsæt æg, og pisk massen sammen. Du kan bruge elpisker eller blot et piskeris.

Kom herefter mælk i lidt ad gangen, mens du pisker i blandingen. Lad herefter dejen hvile i cirka 10 minutter.

Find en mellemstor pande frem. Kom lidt fedtstof på panden hver gang du laver en ny pandekage. Steg pandekagerne på panden 1 minuts tid på hver side. Der skal bruges cirka 1 dl dej pr. pandekage.

TIP: Pandekagerne er fryseegnede!

 

 


Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 575 kJ / 135 kcal

Protein: 7 g

Fedt: 6 g

– heraf mættede fedtsyrer: 2 g

– heraf enkeltumættede fedtsyrer: 2 g

– heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g

Kulhydrat: 14 g

Kostfibre: 1 g

2 thoughts on “Low FODMAP madpandekager – med fuldkorn”

  1. Hej Allan,
    Der er langt op til begrænsningen på både havregryn og sigtet speltmel, så i princippet tænker jeg du kan spise dem stort set frit. Jeg vil dog ikke anbefale du spiser alle 10 stk. i ét måltid, da jeg tænker dette kan give dig ondt i maven af alle mulige årsager 🙂 Men en portion på fx 2 eller 3 stk. i ét måltid er ikke noget problem.
    Med venlig hilsen
    Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *