Reklame for nemlig.com //

Roulade er en kage, som man nok enten elsker eller elsker at hade! Personligt har jeg det forhold til roulade, at det minder mig om barndom og hygge, fordi min mormor altid har bagt hjemmelavede roulade med hindbærsyltøj og flødeskum på toppen.

Til gengæld kunne jeg aldrig DRØMME om at sætte tænderne i en færdiglavet roulade fra supermarkedet! Det synes jeg simpelthen smager for kedeligt og syntetisk!

Faktisk er det helt vildt nemt at lave sin egen roulade! Der er nogle få ting, man skal være opmærksom på, og det er ikke sikkert formen bliver helt som de roulader, du kan købe færdiglavet. Til gengæld tager det virkelig kort tid at lave en roulade, og så smager den faktisk skønt, når den er hjemmelavet!

Fyld og bund til din roulade

En roulade kan fyldes med vildt mange forskellige ting. På samme måde kan selve bunden også varieres på mange måder. Og pynten kan må jo gå helt amok med, hvis man synes sådan noget er sjovt.

Her har jeg valgt at lave en helt simpel og klassisk roulade med hindbærsyltetøj og med flødeskum på toppen – ligesom min mormor ville gøre!

Valg af mel til roulade

I denne opskrift har jeg valgt at anvende “Fin mix” fra Semper, som netop er velegnet til kager og visse typer bagværk. Fordelen ved denne melmix er, at den er nem at arbejde med, når der bages kage, og så er den både glutenfri og low FODMAP.

Hvis du følger low FODMAP diæten og tåler gluten, kan du også bare anvende sigtet speltmel i stedet. Hvis du har glutenallergi, må du ikke anvende spelt, da spelt indeholder gluten!

Ingredienser (1 roulade – cirka 8 personer)

  • 3 mellemstore æg
  • 150 g sukker (+ lidt ekstra til drys)
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 90 g fin melmix fra Semper (kan erstattes af andet glutenfrit og low FODMAP mel)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 300 g god hindbær syltetøj
  • 2 dl piskefløde (eventuelt laktosefri)

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt i minimum 5 minutter med en elpisker.

Bland mel og bagepulver, og sigt det i æggeblandingen. Vend det hele forsigtigt sammen.

Hæld dejen på bagepladen straks, når du har pisket den, og fordel dejen ud på bagepladen. Bag bunden gylden i cirka 8 min.

Lige efter den er bagt, vendes bunden hurtigt over på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på bunden, og rul rouladen forsigtigt sammen med det samme.

Lad den herefter køle lidt af. Pisk flødeskummet let, og pynt med flødeskum. server resten af flødeskummet i en skål ved siden af.

 

 

 


Næringsindhold pr. person (ved 8 personer i alt):

Energi: 1354 kJ / 322 kcal

Protein: 4 g

Fedt: 11,5 g

– heraf mættede fedtsyrer: 6,5 g

– heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3 g

– heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g

Kulhydrat: 50 g

Kostfibre: 0,5 g