Til sommerens koldskål, hører der sprøde kammerjunker til. Desværre kan det være svært at skaffe low FODMAP kammerjunkere, og derfor har jeg udviklet denne opskrift på low FODMAP kammerjunkere.

 

Kammerjunkere med vanilje

Kammerjunkere er egentlig en ret simpel småkage med mel, sukker, smør og æg. Jeg tilsætter altid vanilje til mine kammerjunkere, da jeg synes det giver den bedste smag. Men kan også vælge at tilsætte kardemomme til sin kammerjunkere, men jeg foretrække dem egentlig uden kardemomme.

Jeg triller mine kammerjunkere ligesom pebernødder. Det giver ikke den klassiske form på kammerjunkere, som dem man køber. Jeg synes dog formen er ligegyldig, og personligt gider jeg ikke bruge den ekstra tid på at få den anden form.

Du kan servere de her kammerjunkere til en færdigkøbt koldskål eller du kan prøve min meget populære opskrift på laktosefri koldskål, som naturligvis kan laves både med og uden laktose. Du kan også prøve min skønne opskrift på koldskål med hindbær.

 

 

Ingredienser (cirka 45 stk.)

 • 125 g sigtet speltmel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 60 g sukker, gerne rørsukker
 • 50 g smør, ægte
 • ½ vaniljestang
 • ½-1 æg

 

Sådan gør du

Bland mel, bagepulver, sukker og vaniljekorn sammen i en skål. Smuldr smør med melblandingen. Pisk ægget let sammen i en anden skål, og start med at tilsætte cirka halvdelen af ægget til mel/smørblandingen. Saml dejen hurtigt sammen uden at ælte den for meget. Tilsæt eventuelt lidt mere æg, hvis dejen ikke hænger sammen.

Tril små kugler af cirka 4-5 g stykket og placer dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem et lille tryk med fingrene, så de bliver lidt flade. Bag dem i ovnen ved 160 grader varmluft i cirka 20 minutter eller til de er gyldne.

 

 


Næringsindhold ved 5 stk.:

Energi: 505 kJ / 120 kcal

Protein: 2 g

Fedt: 5 g

-heraf mættede fedtsyrer: 3 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 1 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g

Kulhydrat: 16,5 g

Kostfibre: 0,5 g

2 thoughts on “Low FODMAP kammerjunker opskrift”

 1. Hej Pernille,
  Tusind tak for din kommentar, det er jeg virkelig glad for at høre! 🙂
  Vh Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *