Sommerens koldkål kan toppes med mange forskellige lækre ting. En klassisk topping til koldskål er kammerjunker, men et hit herhjemme er også denne sprøde havre-pekannøddeknas.

Koldskålscrunch bestående af ristede havregryn er et lækkert og super nemt alternativ til kammerjunkere. I denne opskrift har jeg tilføjet pekannødder for ekstra smag og sødme, samt vaniljepulver og kardemomme, som tilføjer skøn smag og duft.

 

Ingredienser (til 4-6 portioner koldskål)

  • 100 g finvalsede havregryn (glutenfri, hvis du har cøliaki)
  • 50 g pekannødder eller valnødder (kan udelades)
  • 1 tsk. vaniljepulver, vaniljesukker eller vaniljeessens (kan udelades)
  • ½ tsk. kardemomme (kan udelades)
  • ½ spsk. neutral rapsolie
  • 3 spsk. ahornsirup

 

Sådan gør du

Bland olie og sirup i en skål. Hak nødderne groft, og bland dem sammen med havregryn, vaniljepulver og kardemomme i en anden skål. Tilsæt herefter den tørre blanding til sirup/olien og rør godt rundt.

Fordel massen på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 20 minutter. Rør rundt i blandingen hver 5-10 minutter.

Lad knasen køle helt af og opbevar den i en lufttæt beholder.

Server sammen med din favorit koldskål. Hvis du ikke tåler laktose, kan du købe laktosefri koldskål. Du kan også give dig i kast med at lave din egen, hvilket er super nemt og smager fantastisk. Prøv min opskrift på klassisk laktosefri koldskål eller min opskrift på gammeldags koldskål med hindbær.

 

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 800 kJ / 192 kcal

Protein: 3,5 g

Fedt: 10 g

Kulhydrat: 23 g

Kostfibre: 3 g