Denne opskrift er et sikkert hit, da den på magisk vis fremtryller lækre, sprøde og velsmagende vafler ud fra sunde ingredienser, som de fleste allerede har i køleskabet og i skuffen.

De sunde og velsmagende vafler kan toppes med alt hver hvad hjertet begærer, men her serveres de med en skøn creme af mandelsmør og appelsinsaft, som også egner sig perfekt som topping på pandekager.

Opskriften har et meget lavt indhold af sukker. Opskriften er desuden laktosefri, mave-venlig, low FODMAP og endometriose-venlig. Derudover er den glutenfri, når der anvendes glutenfri havregryn.

 


Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!


Ingredienser (6 vafler):

Vafler:

  • 2½ dl havregryn eller havremel (glutenfri, hvis du har glutenallergi)
  • ½ dl fuldkornsmajsmel (kan erstattes med sigtet, økologisk speltmel, hvis du tåler gluten)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 mellemstore æg
  • 1½ dl minimælk (eventuelt laktosefri). Kan erstattes med 1½ dl rismælk eller mandelmælk.
  • 1½ dl skyr (eventuelt laktosefri)
  • ½ tsk. kanel (kan udelades)
  • ½ tsk. kardemomme (kan udelades)
  • Smør / flydende fedtstof til stegning

Mandel-appelsin creme:

  • 3 spsk. mandelsmør (kan købes i helsekostbutikker. Du kan også anvende hasselnøddesmør eller valnøddesmør. Det er også nemt at lave sin egen mandelsmør. Se min opskrift på hjemmelavet mandelsmør her).
  • Saften fra 1 stor økologisk appelsin
  • Skal fra ½ økologisk appelsin
  • ½ spsk. ahornsirup eller almindelig sirup
  • ½ tsk. vaniljepulver

 

Sådan gør du:

Blend havregryn til mel i en blender eller foodprocessor. Tilsæt de resterende ingredienser og blend blandingen i 1-2 minutter. Lad dejen hvile i 5-10 minutter.

Imens kan du lave mandel-appelsin cremen, hvis du har lyst til at servere vaflerne med den. Rør blot nøddesmør sammen med appelsinsaft, appelsinskal, sirup og vaniljepulver. Server til dine vafler eller til for eksempel Sunde protein pandekager eller Banan-havre pandekager med kanel.

Når vaffeldejen har hvilet, steges vaflerne i et vaffeljern. Der skal anvendes knap1 dl dej pr. vaffel. Sørg for at komme lidt fedstof på vaffeljernet efter hver vaffel. Jeg anvender en flydende olie/smør blanding, hvor jeg hælder ganske lidt på vaffeljernet og pensler den med en bagepensel. Sørg for ikke at åbne vaffeljernet for tidligt, så vaflerne ødelægges.

Server med mandel-appelsin creme, med skyr, med sirup, med frisk frugt eller hvad du har lyst til!

sunde-vafler

 


 

Næringsindhold pr. vaffel UDEN mandel-appelsin creme:

Energi: 550 kJ / 130 kcal

Protein: 8 g

Fedt: 3 g

-heraf mættede fedtsyrer: 0,5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 1 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g

Kulhydrat: 16 g

Kostfibre: 2 g

 

Næringsindhold pr. vaffel MED mandel-appelsin creme:

Energi: 853 kJ / 198 kcal

Protein: 10 g

Fedt: 8 g

-heraf mættede fedtsyrer: 1 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3,5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g

Kulhydrat: 20 g

Kostfibre: 3,5 g