Jeg elsker pandekager! Hvad enten det er til morgenmad, dessert eller som et sundt mellemmåltid, så passer små tykke pandekager perfekt. Jeg eksperimenterer tit med forskellige smagsvarianter, men denne opskrift er meget neutral, og ligger op til at man kan smage dem til med hvad med har lyst til og toppe med alle mulige lækre toppings. Pandekagerne har et højt proteinindhold på grund af æg og skyr, hvorfor de mætter rigtig godt.

Hvis der anvendes laktosefri skyr, glutenfri og FODMAP-venlige havregryn, så er opskriften laktosefri, glutenfri og FODMAP-venlig.

OBS: Monash har for nyligt testet bananer igen, da mange har rapporteret problemer med at indtage modne bananer. Deres nye tests viser, at modne bananer har et højt indhold af fruktaner, hvorfor de modne bananer er gået fra at kunne spises frit til kun at kunne spises i en begrænset mængde på 1/3 af en banan. Det er dog vigtigt for os at sige, at hvis du har spist modne bananer indtil nu uden problemer, så skal du IKKE begynde at begrænse dit indtag nu. Husk, at tolerancen for FODMAPs er forskellige fra person til person, og at de fleste på low FODMAP diet fint tåler større mængder af begrænsede fødevarer. Vær opmærksom på, at umodne bananer fortsat kan spises frit (dog begrænset til 100 g ved fruktosemalabsorption).

Denne opskrift er low FODMAP, hvis den deles i 3 portioner.

 

Ingredienser (10 små stk.)

 

Sådan gør du:

Blend alle ingredienserne (på nær fedtstof) til en ensartet masse. Lad dejen hvile i 5-10 minutter. Steg herefter pandekagerne ved middelvarme på pande med lidt fedtstof i et par minutter på hver side. Sørg for ikke at vende dem for tidligt! Server med frisk frugt, ahornsirup, vaniljeskyr eller hvad du har lyst til!

 

bananpandekager

 

 


Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 296 kJ / 70 kcal

Protein: 4 g

Fedt: 3 g

Kulhydrat: 6,5

Kostfibre: 1 g