Noget af det jeg elsker mest ved jul er al den dejlige and, man kan spise! Jeg har længe haft lyst til at lave en let og lækker salat med andebryst. I dag fik jeg gjort det, og det smagte fantastisk!

Jeg valgte en masse klassiske vinteringredienser i form grønkål, rødkål, appelsin, granatæble med mere. Salaten blev virkelig skøn og smuk, hvis jeg selv skal sige det!

Jeg har beregnet denne salat, så den er velegnet ved vægttab. Hvis du ikke er i gang med et vægttab, kan du med fordel øge mængden af kartofler eller supplere med noget brød.

 

Ingredienser (2 personer):

  • Cirka 250 g andebryst
  • 1 spsk. olie
  • 200 g små kartofler
  • 2 håndfulde fintsnittet grønkål
  • 100 g rødkål
  • 2 håndfulde feldsalat / vårsalat
  • 1 hel appelsin
  • 50 g granatæblekerner
  • 80 g salatost (17 % fedt)

 

Sådan gør du:

Start med at sætte kartoflerne til at koge møre i letsaltet vand. Du kan også bruge kolde kartofler fra aftenen før.

Tænd ovnen på 200 grader. Varm en pande med olie. Steg andebrystet på fedtsiden i cirka 5 minutter ved høj varme. Vend herefter andebrystet om og steg det cirka 5 minutter på kødsiden ved medium varme. Placer andebrystet i et ildfast fad og steg det videre i ovnen i cirka 15-20 minutter til det er rosa.

Imens laves salaten. Kom grønkål, fintsnittet rødkål og og feldsalat i en skål. Pres saften fra appelsinen og hæld det udover salaten. Krydr med lidt salt og peber. Vend salaten rundt nogle gange, men du venter på kartofler og kød.

Når kartoflerne er færdige, skal de køle lidt af. Når andebrystet er stegt færdig, skal det ligeledes trække lidt.

Kom salatblandingen op på et fad. Fordel kartofler i mundrette stykker på salaten. Ost smuldres over salaten, og drysses med granatæblekerner. Skær andebryst ud og placer skiverne ovenpå salaten.

 

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 455 kcal / 1915 kJ

Protein: 39,5 g

Fedt: 17 g

– heraf mættede fedtsyrer: 7 g

– heraf enkeltumættede fedtsyrer: 6 g

– heraf flerumættede fedtsyrer: 5 g

Kulhydrat: 32 g

Kostfibre: 7 g