Den her salat med and og mango er super lækker og frisk! Med risnudler, sprøde grøntsager og en cremet peanutdressing, så får du her nogle himmelske mundfulde. Og så er der tilmed tale om en mave-venlig og low FODMAP opskrift.

 

Salat med and og mango

I den her salat har jeg valgt at tilsætte lidt mango. Det passer rigtig godt til de andre smage med blandt andet risnudler og peanuts. På den måde får den her salat et lidt asiatisk præg.

Det asiatiske køkken er ikke et køkken, jeg gør mig så meget i. Det er dog ikke fordi, jeg ikke kan lide det! Jeg elsker faktisk asiatiske retter, men jeg har bare ikke så stor erfaring indenfor netop det køkken. Den her asiatisk inspirerede andesalat kommer jeg helt sikkert til at lave igen, og forhåbentligt får jeg mod på nogle flere asiatiske retter fremover.

I stedet for andebryst, kan du også sagtens lave denne salat med anderester, for eksempel fra en hel and fra Mortens aften eller juleaften. En salat med anderester er en god måde at undgå madspild, og så smager anderester fra en hel and altså også skønt!

Hvis du ligesom mig elsker salat med and, så kan du også prøve min anden opskrift på salat med and, grønkål, appelsin og granatæble.

 

Low FODMAP og glutenfri opskrift

Den her opskrift er både low FODMAP og glutenfri. Mange overser, at mango faktisk er low FODMAP i små mængder. Derfor er der heller ikke tilsat så meget mango til opskriften, da FODMAP-indholdet ellers bliver for højt.

Den eneste FODMAP i mango, er fruktose. Det vil også sige, at hvis du har testet din tolerance for fruktose og tåler det i større mængder, så kan du tilsætte mere mango til opskriften.

Opskriften her er også glutenfri, og er derfor også til dig, der har glutenallergi (cøliaki). Husk dog at tjekke efter gluten i for eksempel peanutbutter og sojasovs. Dette gælder vel og mærke kun, hvis du har glutenallergi.

 

 

Salat med and, mango og peanutdressing

En skøn asiatisk inspireret salat med rosastegte andebryster, risnudler og masser af friske grøntsager. Toppet med peanuts og en cremet peanutdressing.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Dressing

  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 stk. lime, saften herfra
  • 1 spsk. sojasovs
  • 1 spsk. sesamolie (kan erstattes med almindelig olie)
  • 2 tsk. hvidløgsolie
  • 1 tsk. sukker eller ahornsirup
  • Ca. ½ dl vand

And

  • 1 spsk. neutral rapsolie
  • 2 stk. andebryst (500 g i alt)

Fyld til salaten

  • 200 gram risnudler (tynde eller brede)
  • 1 hoved hjertesalat
  • 200 gram gulerødder
  • 1 mellemstor agurk
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 160 gram mango
  • 3 stk. forårsløg, grønne toppe herfra
  • ½ dl peanuts

Sådan gør du
 

Andebryst

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rids fedtsiden på andebrysterne med en skarp kniv, og krydr med peber og groft salt.
  • Varm en pande op med lidt olie. Steg andebrysterne på fedtsiden i cirka 5-6 minutter. Vend herefter andebrysterne om, og sted dem på kødsiden i 3-4 minutter.
  • Kom herefter andebrysterne i ovnen og steg dem i ovnen 15-17 minutter. Kernetemperaturen skal være omkring 70 grader. Lad dem herefter hvile i 10 minutter på køkkenbordet.

Salat

  • Imens andebrysterne er i ovnen, forberedes salaten.
  • Kog risnudler i saltet vand i cirka 4 minutter eller efter anvisning på pakken. Skyl herefter risnudlerne i koldt vand.
  • Snit salat groft, skær agurk i tynde skiver, skær peberfrugt i strimler og riv tynde strimler af gulerødderne med en kartoffelskræller. Skær mango i både eller tern. Snit grønne løgtoppe fint.
  • Fordel grøntsager og risnudler på et stort fad, og vend det lidt sammen.

Dressing

  • Pisk alle ingredienser til dressingen sammen. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis du synes den er for tyk.

Sammensæt salaten

  • Fordel dressingen udover salaten. Skær andebryst i skiver, og placer dem ovenpå salaten. Top med peanuts, og server!

Noter

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2280 kJ / 542 kcal
Protein: 37 g
Fedt: 17,5 g
Kulhydrat: 57 g
Kostfibre: 6 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering