Rabarber sirup med vanilje er en virkelig skøn og nem ting af lave! Du kan bruge rabarber sirup til diverse desserter, på is, på koldskål eller til en frisk sommer drink.

Du kan også fortynde rabarber sirup med vand eller danskvand, og så har du en skøn rabarber lemonade!

Hjemmelavet rabarber sirup smager skønt, og er helt urtroligt let at lave. Så der er ingen undskyldning for ikke at gå i gang!

Ingredienser (2-3 dl sirup)

  • 250 g rabarber
  • 4 dl vand
  • 125 g sukker
  • ½ vaniljestang

 

Sådan gør du

Skær rabarber i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand. Lad rabarber og vand koge i 20 minutter. Sigt herefter rabarber fra og kom saften tilbage i gryden.

Kom sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang ned i gryden. Lad det nu småbole i cirka 30 minutter til siruppen begynder at tykne. Den vil sætte sig lidt, når den er afkølet, så den skal ikke være helt tyk i vand tilstand.

Fjern vaniljestangen. Hæld siruppen i en ren bøtte eller glaskrukke, og sæt den på køl.

TIP: du kan gemme de kasserede rarbarberstykker til hjemmelavet marmelade, kompot eller grød.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *