Rabarber sirup med vanilje er en virkelig skøn og nem ting af lave! Du kan bruge rabarber sirup til diverse desserter, på is, på koldskål eller til en frisk sommer drink.

Du kan også fortynde rabarber sirup med vand eller danskvand, og så har du en skøn rabarber lemonade!

Hjemmelavet rabarber sirup smager skønt, og er helt urtroligt let at lave. Så der er ingen undskyldning for ikke at gå i gang!

Ingredienser (2-3 dl sirup)

  • 250 g rabarber
  • 4 dl vand
  • 125 g sukker
  • ½ vaniljestang

 

Sådan gør du

Skær rabarber i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand. Lad rabarber og vand koge i 20 minutter. Sigt herefter rabarber fra og kom saften tilbage i gryden.

Kom sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang ned i gryden. Lad det nu småboble i cirka 30 minutter til siruppen begynder at tykne. Den vil sætte sig lidt, når den er afkølet.

Fjern vaniljestangen. Hæld siruppen i en ren bøtte eller glaskrukke, og sæt den på køl.

TIP: du kan gemme de kasserede rarbarberstykker til hjemmelavet marmelade, kompot eller grød.

 

 

2 thoughts on “Rabarber sirup med vanilje”

  1. Hvor længe kan dette rabarber sirup holde, kan det evt fryses?

    Tak for god opskrift, smager skønt med et skvat vodka.

  2. Hej Niels,
    Min vurdering af, at det vil holde en god uges tid på køl, og jeg tænker bestemt også det kan fryses. Evt. i en isterningebakke.
    Jeg er glad for, at du synes om opskriften! Det er nemlig rigtig lækkert til en drink.
    Mvh
    Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *