Jeg elsker sunde pandekager, og disse er ingen undtagelse! Pandekagerne her kan varieres på utallige måder, og er geniale til morgenmad, mellemmåltider eller snack om aftenen.

De indeholder masser af protein fra æg og hytteost, og mætter dermed godt. Samtidig er de uden tilsat sukker – kun sødet med banan.

Det er guld værd at lave en portion, som du kan have liggende i køleskabet til en hurtigt morgenmad eller mellemmåltid på farten.

I denne version har jeg tilføjet vaniljepulver og kanel, men pandekagerne kan smages til med alt muligt, fx kardemomme, lakrids, citronskal, mandelessens, kokos eller hvad du nu har lyst til.

Pandekagerne er glutenfri og low FODMAP. Hvis du køber laktosefri hytteost fra Arla er pandekagerne laktosefri.

Pandekagerne er velegnet ved vægttab, idet de giver en god mæthed. Hvis du er i gang med vægttab er 3 stk. passende til morgenmad, og som mellemmåltid er 1 pandekage + 1 stykke frugt passende.

OBS: Monash har for nyligt testet bananer igen, da mange har rapporteret problemer med at indtage modne bananer. Deres nye tests viser, at modne bananer har et højt indhold af fruktaner, hvorfor de modne bananer er gået fra at kunne spises frit til kun at kunne spises i en begrænset mængde på 1/3 af en banan.

Det er dog vigtigt for mig at sige, at hvis du har spist modne bananer indtil nu uden problemer, så skal du IKKE begynde at begrænse dit indtag nu. Husk, at tolerancen for FODMAPs er forskellige fra person til person, og at de fleste på low FODMAP diet fint tåler større mængder af begrænsede fødevarer. Vær opmærksom på, at umodne bananer kan spises i en mængde på 100 g pr. måltid.

Denne opskrift er low FODMAP, hvis der ikke spises mere end halvdelen er portionen.

 


Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!


 

Ingredienser (cirka 6 stk.)

  • 1 moden banan
  • 2 mellemstore æg
  • 4 spsk. hytteost (eventuelt laktosefri fra Arla)
  • 50 g havregryn (glutenfri, hvis du ikke tåler gluten)
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. stødt kanel
  • Olie/smør til stegning

 

Sådan gør du

Mos bananen med en gaffel. Tilsæt æg, hytteost, havregryn samt krydderier. Lad dejen hvile i cirka 10 minutter (vigtigt!).

Steg pandekagerne i fedtstof på en middelvarm pande. Undgå at vende pandekagerne for tidligt, da de herved kan gå i stykker.

Hvis de alligevel går i stykker, så lav pandekagerne lidt mindre. Du kan også tilsætte lidt flere havregryn eller lidt sigtet speltmel (eller majsmel hvis du har glutenallergi), så dejen hænger bedre sammen.

 

IMG_9863

 


 

Næringsindhold pr. stk. ved 6 stk. i alt.

Energi: 365 kJ / 87 kcal

Protein: 5 g

Fedt: 4 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 1 g