Broccolisalat er normalt ikke low FODMAP, men i denne udgave er de ikke egnede fødevarer skiftet ud med low FODMAP alternativer. Serveret sammen med lækre frikadeller og spicy gulerødder er denne ret et lækkert indslag til både hverdag og til gæster.

Retten er low FODMAP, endometriose-venlig, glutenfri og velegnet ved vægttab.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g hakket kalv og flæsk (4-7 %)
  • ½ dl minimælk (eventuelt laktosefri)
  • 1 spsk. speltmel eller rismel (OBS skal være rismel eller anden glutenfri mel, hvis opskriften skal være glutenfri)
  • 300 g broccoli
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 125 g kalkunbacon
  • 150 g røde vindruer
  • 3 spsk. solsikkefrø
  • Grønne toppe fra 2 bundt forårsløg
  • 2 dl skyr eller yoghurt naturel (eventuelt laktosefri)
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. rød eller hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. hvidløgsolie
  • 600 g gulerødder
  • Salt og peber
  • Krydderier, fx spidskommen, chili og timian

 

Sådan gør du

Start med røre frikadellefarsen. Rør hakket fars med mælk, mel, toppe fra 1½ bundt forårsløg samt salt og peber. Form frikadellerne og placer dem på en bageplade. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, gerne med grillfunktion noget af tiden, så de får en sprød overflade.

Skær broccoli i små buketter og kog dem i et par minutter. Lad broccoli køle af. Imens ristes solsikkekerner på en tør pande. Herefter steges bacontern sprøde på panden. Herefter skæres vindruer i halve og toppe fra ½ bundt forårsløg snittes fint. Peberfrugt skæres i strimler. Dressingen røres sammen af skyr/yoghurt, mayonnaise, sukker, eddike samt salt og peber. Vend broccoli sammen med bacon, solsikkefrø, forårsløg, peberfrugt og dressing.

Skær gulerødderne i tynde strimler og steg dem på en varm pande med hvidløgsolie. Krydr gulerødderne med salt, peber, spidskommen, chili og timian – eller de krydderier, som du har lyst til og har liggende i skabet.

 

IMG_9894

 


 

Næringsindhold pr. person

Energi: 1900 kJ / 450 kcal

Protein: 38 g

Fedt: 20 g

Kulhydrat: 33 g

Kostfibre: 8 g