Jeg er vokset op med hjemmelavede makronkager fra min mormor, så det var min notastilske side, der fik lyst til at lave disse lækre små makron muffins.

I denne opskrift har jeg valgt at tilføje rabarber og fersken, hvilket gjorde kagerne helt uimodståelige lækre og saftige! Og det syrlige tvist fra rabarber passer så godt til de søde kager.

Hvis du ikke kan skaffe rabarber, og du ikke har nogen liggende i fryseren, så kan du  fint erstatte rabarber med samme mængde fersken.

Jeg serverede de lækre muffins for pædagogerne i min datters vuggestue inden vi gik på sommerferie for tre uger siden, og de vakte stor glæde og begejstring!

Du finder tips i opskriften til at gøre den laktosefri eller mælkefri. Opskriften er desuden low FODMAP.

 

Ingredienser (cirka 12 stk.)

  • 50 g rabarber
  • 50 g fersken
  • 1 spsk. sukker
  • 100 g blødt smør (plantesmør, hvis opskriften skal være mælkefri)
  • 120 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 2 mellemstore æg
  • 1 dl mælk (Eventuelt laktosefri. Mandelmælk, hvis opskriften skal være mælkefri)
  • Lidt salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 140 g økologisk, sigtet speltmel
  • 80 g makroner

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader.

Skær rabarber og fersken i små tern. Drys 1 spsk. sukker over og lad dem stå.

Pisk smør, sukker og vanilje sammen. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk grundigt. Rør mælk i dejen.

Bland bagepulver, mel og et lille nip salt i en skål. Sigt det ned i æggemassen, og rør sammen. Knus makroner, og vend knuste makroner og frugt i dejen.

Fordel dejen i muffinsforme, et par spiseske dej i hver form. Bag muffins ved 180 grader i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte. Afkøl kagerne og server.

Kagerne kan sagtens fryses ned. De vil ikke være sprøde, når de har været frosset, men de smager stadig skønt!

 

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 785 kJ / 187 kcal

Protein: 3 g

Fedt: 8 g

-heraf mættede fedtsyrer: 4,5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 2 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g

Kulhydrat: 26 g

Kostfibre: 1,5 g