Det er første gang nogensinde, at jeg har forsøgt at bage denne gamle klassiker indenfor bagværk; kærnemælkshorn. Men mums hvor er jeg glad for jeg gjorde det!

Denne opskrift på gammeldags kærnemælkshorn med marcipan remonce og et tvist af rabarber er virkelig lækker og kan varmt anbefales. Og de er faktisk langt nemmere at lave end man lige tror!

Opskriften her er laktosefri, hvis der anvendes laktosefri kærnemælk fra Naturmælk. Opskriften er desuden low FODMAP, idet der anvendes sigtet, økologisk speltmel.

Der er mange, der spørger mig, om sigtet speltmel på low FODMAP diet behøver at være økologisk. Jeg plejer at svare, at det er en økologisk variant, der er testet af Monash. Men de fleste af mine patienter fortæller, at de fint tolererer almindelig sigtet speltmel. Du kan læse lidt mere om brugen af spelt på low FODMAP diet ved at klikke her.

Hornene, jeg lavede, blev ret store. De hævede meget, og blev derfor store og luftige. De var super lækre, men man kunne med fordel lave lidt flere, mindre horn. Vær opmærksom ikke at bage dem for længe, hvis du laver dem mindre.

Ingredienser (12 store horn)

Dej:

  • 30 g gær
  • 1 dl kærnemælk (eventuelt laktosefri)
  • 2 spsk. sukker
  • 1 mellemstort æg
  • Lidt salt
  • Cirka 400 g sigtet, økologisk speltmel
  • 100 g blødt smør

Rabarber:

  • 100 g rabarber
  • 2 spsk. sukker

Marcipan remonce:

  • 80 g blødt smør
  • 70 g sukker
  • 80 g marcipan
  • 1 hel vaniljestang
  • 1 spsk. sigtet, økologisk speltmel

Andet:

  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • ½ dl hakkede nødder, for eksempel pekannødder

Sådan gør du:

Kom kærnemælk og gær i en skål. Udrør gæren. Tilsæt sukker, salt, æg og speltmel. Ælt dejen godt sammen. Tilsæt til sidst den bløde smør, og arbejd den ind i dejen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i cirka 1 time.

Skær rabarber i små stykker/tern. Vend dem sammen med sukker i en skål, og lad dem stå og trække.

Lav herefter marcipan remonce. Skær marcipan i mindre stykker og kom den i en skål sammen med smør, sukker, vaniljekorn og speltmel. Rør det hele grundigt sammen.

Del dejen i to lige store dele. Rul de ene dejklump ud til en cirkel på et meldrysset bord. Tykkelsen skal være cirka ½ cm. Skær dejen ud i 6 trekanter (ligesom du ville skære en pizza).

Placer 1 god spiseske remonce i den tykke ende at trekanten. Top med lidt rabarber, og rul trekanten sammen fra den brede til den smalle ende, så den former et horn. Placer hornet på en bageplade med bagepapir. Gentag med resten af dejen.

Lad hornene efterhæve i 30 minutter. Pensel med æg og drys med hakkede nødder. Bag hornene ved 200 grader i 12-15 minutter. Afkøl på en rist. Spist dem gerne mens de er en smule lune, så smager de himmelsk!

TIP: Du kan sagtens fryse kærnemælkshorn. Du kan også vælge at udelade rabarber eller udskifte rabarber med en anden low FODMAP frugt.

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 1350 kJ / 321 kcal

Protein: 7 g

Fedt:15,5 g

-heraf mættede fedtsyrer: 8 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g

Kulhydrat: 38 g

Kostfibre: 1,5 g