Der findes ikke mange ting, der er mere hyggeligt end at varme sig med en lækker varm kakao med flødeskum på en kold vinterdag. Selvom man ikke tåler mælk, så bør man ikke snydes for denne oplevelse. Derfor har jeg her – i samarbejde med forhandleren Allergikost – udviklet en opskrift på en mælkefri kakao med vaniljeskum.

Opskriften er udover at være mælkefri samt laktosefri også low FODMAP og glutenfri.

Indlægget er sponsoreret af Allergikost.

Piskecremen forhandles også i visse supermarkeder, for eksempel Meny og Løvbjerg.

 

Ingredienser (2 personer)

  • 1 spsk. ægte kakaopulver
  • 4 tsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 5 dl mandelmælk (uden sukker)
  • ½ dl ”Gesüsste Schlagcreme” sød piske-creme fra Allergikost

 

Sådan gør du

Kom kakaopulver, sukker, ½ tsk. vaniljesukker og mandelmælk i en lille gryde. Varm langsomt blandingen op til den rette temperatur. Anvend et piskeris til at røre i blandingen undervejs, så kakaoen bliver opløst.

Pisk herefter piske-cremen og ½ tsk. vaniljepulver sammen med en elpisker i et par minutter.

Server den varme kakao med vaniljeskum og eventuelt et drys kakaopulver på toppen.

 

Varm kakao

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 546 kJ / 130 kcal

Protein: 1,5 g

Fedt: 7,5 g

-heraf mættede fedtsyrer: 4,5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 0,5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrat: 14 g

Kostfibre: 2 g