Julen kalder på hjemmebag og i den grad på pebernødder. Jeg har derfor været i køkkenet og eksperimenteret med en opskrift på sprøde low FODMAP og glutenfri pebernødder.

Jeg synes selv, jeg er kommet frem til et rigtig godt resultat i forhold til smag og sprødhed! Det eneste jeg ikke kan opnå, er den helt samme højde som almindelige pebernødder.

Men hvis du lige som mig sagtens kan leve med lidt flade pebernødder, så vil jeg helt klart anbefale dig at afprøve denne opskrift! 🙂

 

Ingredienser (Cirka 110 stk.)

  • 100 g ægte smør
  • 150 g brun farin
  • 1 mellemstort æg
  • 170 g rismel (fin, ikke fuldkornsrismel)
  • 100 g maizena
  • 1 pose pebernøddekrydderiblanding

 

Sådan gør du:

Kom blød, stuetempereret smør (vigtigt at den har stuetemperatur), æg og sukker i en skål, og pisk med en elpisker indtil sukkeret er opløst og du har en lys, luftig blanding. Dette kan godt tage nogle minutter. Bland i en anden skål meltyperne med krydderiblandingen, og bland det med smør-massen. Tryk dejen sammen, uden at ælte den for meget. Sæt dejen på køl minimum 30 minutter, men gerne et par timer eller dejen før.

Del dejen i mindre dejstykker, og tryk dejstykket lidt sammen, så den samler sig. Rul hver dejstykke ud til pølser, der er cirka 1 cm tykke. Skær stængerne ud til små klumper med en kniv, så de er cirka 1 x 1 cm. Tril dem herefter runde og placer dem med 2 cm mellem hver pebernød på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 180 grader varmluft i *ca. 15 minutter.

*OBS: Bagetiden kan variere MEGET fra ovn til ovn. I min ovn skal de bages i 15-17 minutter, før de er lysebrune og bliver sprøde, når de køler af. I andre ovne kan 10 minutter være nok. Prøv eventuelt med en lille portion først, så du kan vurdere bagetiden. De skal ikke være helt hårde, når de er i ovnen, da de først bliver rigtig sprøde, når de køler af. De skal dog have lidt sprødhed og en mellembrun farve når de tages ud af ovnen.

 

 


Næringsindhold for 10 stk. pebernødder:

Energi: 920 kJ / 220 kcal

Protein: 1,5 g

Fedt: 8 g

-heraf mættede fedtsyrer: 5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 2 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrat: 34,5 g

Kostfibre: 0 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *