Knuste kartofler er et super lækkert tilbehør til aftensmaden, som kan varieres på et utal af måder. I denne opskrift har jeg anvendt hvidløgsolie, timian og parmesan, fordi det er nogle af mine yndlingssmage.

Men du kan bruge hvilke som helst krydderier, du kan lide. For eksempel smager det også super godt med rosmarin. Du kan også sagtens anvende en anden ost. Lidt revet citronskal er også vildt lækkert til!

Du får den nemme opskrift på de knuste kartofler lige her!

Ingredienser (4 personer)

  • Cirka 800 g mellemstore kartofler
  • 4 spsk. hvidløgsolie
  • ½ bundt frisk timian (eller tørret)
  • Cirka 70 g parmesanost, groftrevet

 

Sådan gør du

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

Find en stor bageplade frem, og beklæd den med bagepapir. Placer de kogte kartofler på bagepladen, og knus dem med et enkelt tryk med en gaffel. Det gør ikke noget, hvis kartoflen går lidt i stykker

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pensl alle de knuste kartofler med hvidløgsolie, og top med frisk timian. Krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i cirka 10 minutter.

Tag bagepladen ud, og fordel revet parmesanost over kartoflerne. Bag dem videre i ovnen i cirka 10 minutter til de er sprøde og gyldne.

 

 


 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 1445 kcal / 344 kJ

Protein: 9,5 g

Fedt: 18 g

– heraf mættede fedtsyrer: 4 g

– heraf enkeltumættede fedtsyrer: 9 g

– heraf flerumættede fedtsyrer: 5 g

Kulhydrat: 34 g

Kostfibre: 3 g