Det her er en tærte opskrift, jeg har lavet rigtig mange gange! Både fordi den smager suverænt og fordi den er super nem at lave!

Opskriften er fra min bog Sund Mave – low FODMAP diet, hvor du finder en masse lækre opskrifter på bagværk – både kager og brød – som er mave-venlig og low FODMAP. Kageopskrifterne i bogen er desuden alle glutenfri!

Hvis opskriften ikke behøver at være glutenfri, kan du blot anvende sigtet speltmel i stedet for boghvedemel og majsmel. Hvis du anvender sigtet speltmel, er opskriften stadig low FODMAP!

 

Ingredienser (6 personer):

  • 150 g ægte smør
  • 150 g sukker
  • 1 mellemstort æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g boghvedemel
  • 150 g fuldkornsmajsmel
  • 125 g hindbær
  • 25 g mandler
  • 2 dl mager creme fraiche (eventuelt laktosefri). Hvis du ikke tåler mælk, kan du i stedet servere mælkefri is til.
  • 1 tsk. vaniljesukker

 

Sådan gør du:

Ælt smør og sukker godt sammen med fingrene. Tilsæt ægget. Bland bagepulver og mel, og ælt det sammen med den våde masse. Dejen skal være lidt klistret. Hvis den er for tynd/klistret, så tilsæt lidt mere mel.

Pak dejklumpen ind i et stykke husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter.

Fordel herefter cirka halvdelen af dejen med fingrene i en smurt tærteform på 24 cm i diameter, og bag den nederst i ovnen ved 180 °C i 10 minutter. Opbevar den resterende dej i køleskab, indtil du skal bruge den.

Fordel herefter hindbær ud over tærtebunden. Hak mandlerne groft, og drys dem over hindbærrene. Smuldr den sidste dej i små klumper ud over tærten, og bag tærten i yderligere 30-35 min. ved 180 °C, til den er gylden. Server med creme fraiche rørt op med vaniljesukker.

TIP: Prøv også at anvende rabarber i stedet for hindbær, når rabarberne er i sæson. Du kan også servere tærten med en klat vaniljeis eller flødeskum i stedet for creme fraiche.

 

 

 


Næringsinfo pr. person

Energi: 2160 kJ / 514 kcal

Protein: 7 g

Fedt: 27 g

Kulhydrat: 61 g

Kostfibre: 4 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.