Broccolisalat er en herlig salat, som smager helt fantastisk. Broccolisalat kan bruges som tilbehør til alverdens retter. I denne low FODMAP udgave er high FODMAP fødevarer udskiftet med low FODMAP alternativer, men smagen er stadig helt i top!

 

Opskrift på low FODMAP broccolisalat

Den her opskrift på broccolisalat indeholder mange af de klassiske ingredienser, herunder broccoli, bacon og solsikkekerner. Salat er også vendt i en lækker cremet og sødlig dressing, som en klassisk broccolisalat.

For at gøre broccolisalaten low FODMAP, er der skåret lidt ned for mængden af broccoli, og så er der i stedet tilføjet lidt peberfrugt. Løg er erstattet med grønne toppe forårsløg, og rosiner er erstattet med friske vindruer.

Rosiner er low FODMAP i små mængder, men da kombinationen af broccoli og rosiner kan give et for højt FODMAP indhold for nogle, har jeg her valgt at anvende vindruer. Hvis du har fulgt diæten længe og hvis du har erfaret du har en højere tolerance, kan du formentlig tilføje rosiner uden problemer.

De fleste gange jeg har fået broccolisalat, har broccolien været rå. Det bryder jeg desværre ikke om! Jeg synes simpelthen rå broccoli har en skarp smag, og jeg kan “smage” den længe efter jeg har spist det (og ikke på nogen god måde).

Derfor giver jeg altid min broccoli til broccolisalat et let opkog. Ikke længe, den skal kun lige blive let tilberedt, så den stadig har bid, men noget af den skarpe kålsmag er forsvundet.

 

 

 

Mangler du inspiration til flere low FODMAP opskrifter? Udover en masse gratis opskrifter her på min hjemmeside, så er min bog Sund Mave – low FODMAP diet netop udkommet i 3. udgave. 

Du kan læse mere om bogen og bestille den lige her.

 

 

 

Broccolisalat - low FODMAP

Lækker broccolisalat med kalkunbacon, solsikkekerner og cremet dressing. Opskriften er low FODMAP og mave-venlig.
Forb. tid 20 min
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 gram broccoli
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • ½ bundt forårsløg (de grønne toppe)
  • 1 pakke kalkunbacon (eller almindelig bacon)
  • 100 gram vindruer
  • 4 spsk. solsikkekerner

Dressing

  • 2 dl creme fraiche (eventuelt laktosefri)
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 3 tsk. sukker
  • 2 tsk. rød- eller hvidvinseddike (kan erstattes med 1 spsk. citronsaft)
  • ½ tsk. salt
  • lidt peber

Noter

Næringsindhold pr. stk.:
Energi: 1255 kJ / 298 kcal
Protein: 14 g
Fedt: 20 g
-heraf mættede fedtsyrer: 7 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 4,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 4 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 4 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering