PCOS er en hormonel forstyrrelse, som ses hos 5-10 procent af kvinder i den fødedygtige alder. Forkortelsen PCOS står for Poly Cystisk Ovarie Syndrom. Polycystisk betyder mange blærer på ovariet (æggestokken). Ordet syndrom skyldes, at en del symptomer er til stede på samme tid. Disse symptomer indebærer blandt andet uregelmæssige eller udeblevne menstruationer, overvægt, uønsket hårvækst, uren hud og nedsat fertilitet.

Ved PCOS ses et øget indhold af hormonet insulin i blodet. Dette betegnes ofte som nedsat insulinfølsomhed. Dette kan på længere sigt øge risikoen for type 2 diabetes og hjertekarsygdomme, og er også en medvirkende forklaring på, hvorfor der ses en hormonel ubalance ved PCOS.

Kost og livsstil er en effektiv måde at behandle og kontrollere symptomerne ved PCOS. Således kan kost og motion være med til at øge insulinfølsomheden og nedsætte kropens indhold af mandligt kønshormon. Dette kan mindske symptomerne med uønsket hårvækst, uregelmæssigt menstruation og nedsat fertilitet. Samtidig mindskes risikoen for udvikling af diabetes og hjertekarsygdomme.

Hos mig bliver du vejledt i en PCOS-kost med fokus på den en hensigtsmæssigt sammensætning af fedt, protein og kulhydrat. Der vil være fokus på både hvilken type kulhydrat,  der indtages, samt vigtigheden i mængden og jævn fordeling af kulhydrat henover dagen. Samtidig vil motion også fylde en del i vores samtale, da motion er en effektiv måde at øge insulinfølsomheden på. Er du overvægtig vil der være fokus på at tabe noget vægt, som kan have en yderst positiv effekt på symptomerne ved PCOS.

Hos Et liv i balance bliver du vejledt i hensigtsmæssig kost og livsstil ved til PCOS ud fra netop dine behov og præferencer. Du har mulighed for at få en skræddersyet kostplan, og du får masser af gode råd, inspiration og motivation til en hverdag med PCOS. Vi vil sammen tilrettelægge et forløb, hvor indhold og længde afhænger af dine ønsker.

Tilmeld dig til mit gratis nyhedsbrev om sund og mave-venlig livsstil

– og få en GRATIS e-bog med 10 sunde og mave-venlige opskrifter til

FROKOST

Nyhedsbrevet er gratis, og du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop