Vanilje behøver ikke kun at høre til i det søde køkken – vanilje smager helt formidabelt sammen med for eksempel kål og gulerødder, som netop denne opskrift indeholder. Det lyder måske mærkeligt, men du bør virkelig afprøve det – du vil blive overrasket over hvor lækkert det er!

 


Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!


Ingredienser (4 personer)

  • 1 mellemstort hvidkål eller spidskål (svarende til 300 g) (spidskål er ikke testet af Monash University, men min erfaring er, at det tåles i samme mængder som hvidkål. Vælg hvidkål, hvis du føler dig usikker herpå)
  • 400 g nye gulerødder
  • 1 spsk. smør (plantebaseret, hvis opskriften skal være mælkefri eller vegansk)
  • Saften fra 1 lime
  • 2 spsk. sirup
  • 1 hel vaniljestang

 

Sådan gør du

Pisk limesaft, sirup og kornene fra 1 hel vaniljestang sammen i en lille skål.

Halver de nye gulerødder. Snit kålen i strimler. Varm smør op på en stor pande. Tilsæt gulerødderne og svits ved høj varme i et par minutter. Skru herefter ned til middelhøj varme, og rist dem yderligere i 5 minutter.

Tilsæt herefter kål, og svits det hele indtil kålen er mør, men ikke helt slatten. Tag panden af varmen, hæld marinaden over og vend det hele godt rundt.

Server i en stor skål eller på et fad.

 

vanemarneret grønt

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 535 kJ / 127 kcal

Protein: 3 g

Fedt: 4,5 g

-heraf mættede fedtsyrer: 2,5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 1 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g

Kulhydrat: 17 g

Kostfibre: 4,5 g