Wok er en ret, hvor man hurtigt kan få brugt sine rester af grøntsager og kød på en smagfuld måde. Retten kan varieres i det uendelige med grøntsager, fisk, kylling, kød, nødder og diverse krydderier og friske krydderurter.

Denne udgave er en FODMAP-venlig version med gulerødder, grønne bønner, kylling og risnudler, der kan købes i asiatiske supermarkeder, men efterhånden også i de fleste almindelige supermarkeder. Retten får smag fra ingefær, chili, sojasovs, eddike og sirup. Hvis du ikke følger Low FODMAP diet kan du med fordel erstatte risnudler med fuldkornsnudler, der indeholder flere kostfibre. I den FODMAP-venlige version er der til gengæld anvendt fiberrige grøntsager samt nødder og kerner.

Udover at være low FODMAP er opskriften endometriose-venlig, glutenfri, laktosefri og mælkefri.

Ingredienser (2 personer)

  • 1 spsk. hvidløgsolie
  • 200 g kyllingefilet
  • 4 mellemstore gulerødder (gerne i flere farver)
  • 150 g grønne bønner (eventuelt fra frost)
  • Grønne toppe fra 1 bundt forårsløg
  • 1 stor gul eller rød peberfrugt
  • 50 g risnudler
  • 2 spsk. fintrevet ingefær
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 spsk. sojasovs
  • 1 spsk. eddike
  • 3 spsk. sirup
  • 30 g saltede peanuts /græskarker
  • Salt og peber

Sådan gør du

Skær kylling i tern. Skræl gulerødder og skær dem i tynde strimler. Hak løgtoppe fint. Hæld kogende vand over risnudlerne og lad dem stå i vandet i 5-10 minutter til de er bløde. Hæld herefter vandet fra.

Varm olien i en pande eller wok. Steg kyllingestykkerne ved høj varme i 5 minutter. Tilsæt grøntsager samt ingefær og steg videre ved høj varme i 5 minutter. Tilsæt nudler, chili, sojasovs, eddike og sirup. Smag til med salt og peber samt eventuelt mere af de forskellige krydderier. Server med nødder/kerner drysset over og eventuelt friske krydderurter, for eksempel koriander.

 
 
nudler

 


 

Næringsindhold pr. person

Energi: 2440 kJ / 580 kcal

Fedt: 18,5 g

-heraf mættede fedtsyrer: 3 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 9 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 3,5 g

Protein: 33 g

Kulhydrat: 75 g

Kostfibre: 10,5 g