Nogle gange har man bare lyst til at hygge sig med en lækker dessert! Her får I en opskrift på en dessert, som kan spises med god samvittighed – selv på en hverdag! Opskriften indeholder nemlig langt færre kalorier end mange desserter, og derudover indeholder den også sunde næringsstoffer, herunder mættende protein og flere forskellige vitaminer og mineraler.

Skælskør frugtplantage har lavet en skøn økologisk rødgrød med jordbær, hindbær og rarbarber, som er FODMAP-venlig og lige til at spise, for eksempel med mælk. Bag på pakken står et tip om en panna cotta med skyr og frugtgrøden på toppen. Det var en super god idé, som viste sig at smage skønt! Her får I en modificeret udgave af opskriften, som er FODMAP-venlig og indeholder lidt færre kalorier.

Hvis du vil servere desserten ved en særlig lejlighed eller hvid du ikke nødvendigvis behøver at spare på kalorierne, så kan du blot servere en større portion.

 


Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!


Ingredienser (4 personer)

  • 1 dl piskefløde (eventuelt laktosefri)
  • 40 g sukker
  • 1 hel vaniljestang
  • 2 blade husblas
  • 3 dl neutral skyr (eventuelt laktosefri)
  • 8 spsk. økologisk rødgrød fra Skælskør frugtplantage

 

Sådan gør du:

Start med at komme husblas i en skål med koldt vand, og lad det stå i 10 minutter.

Kom imens fløde, sukker og kornene fra vaniljestangen ned i en gryde. Kom også den tomme vaniljestang i gryden. Bring flødeblandingen i kog, og tag den herefter af blusset. Lad flødeblandingen køle lidt ned til den er fingervarm eller en smule varmere. Fisk de tomme vaniljestænger op. Kom nu den opblødte husblas ned til blandingen og pisk kraftigt med håndkraft i en minuts tid. Kom blandingen over i en skål og lad den køle yderligere af. Pisk nu skyr sammen med flødeblandingen til det har en ensartet konsistens.

Hæld massen over i 4 portionsglas, og dæk dem til med film. Lad dem stå på køl i minimum 4 timer inden servering. Kom et par skefulde rødgrød over afkølede panna cotta og server. De kan sagtens holde flere dage på køl.

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 970 kJ / 231 kcal

Protein: 10 g

Fedt: 9 g

Kulhydrat: 26,5 g

Kostfibre: 0,5 g

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *