Jeg har efterhånden lavet cheesecake på mange forskellige måder. Jeg elsker nemlig cheesecake! Men den her cheesecake opskrift er lidt anderledes, fordi der serveres som små cheesecake muffins.

Jeg elsker de forskellige højtider, der er i løbet af året. Der er noget særlig hyggeligt  ved at pynte op, lave specielle retter eller følge nogle af de andre traditioner, der kan være i forbindelse med højtider.

Påske er én af de højtider, hvor jeg synes det er sjovt at lave nogle retter, som skaber en hyggeligt stemning. Denne gang blev det til disse søde små cheesecake muffins, som skal forestille en lille fuglerede med et fugleæg.

 

Low FODMAP, lav laktose og glutenfri cheesecake opskrift

Denne her cheesecake opskrift er tilpasset, så den både er glutenfri og low FODMAP, fordi der vælges kiks der er både glutenfri og velegnet på low FODMAP diæten.

Du kan gøre den lav laktose / laktosefri ved at vælge laktosefri friskost eller laktosefri flødeost, som kan fås både fra Arla og fra Philadelphia. Mængden af laktose i den hvide chokolade og chokoladeæggene er meget lav, når den deles i 18 portioner.

 

Ingredienser (18 muffins)

  • 150 g digestive kiks (ved low FODMAP og/eller glutenfri diæt kan du anvende havredigestive fra Semper)
  • 100 g smør
  • 525 g Philadelphia, svarende til 3 bøtter (eventuelt laktosefri)
  • 150 g sukker
  • 1 hel vaniljestang
  • Skal fra 1 økologisk citron
  • 3 hele æg
  • 18 muffinsforme (jeg anvendte svanemærkede engangsmuffinsforme)

Pynt:

  • Hvid chokolade (tjek for gluten, hvis du har glutenalllergi)
  • Små chokoladeæg (tjek for gluten, hvis du har glutenalllergi)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader.

Knus kiksene i en blender eller lignende. Smelt smør og bland knuste kiks og smør. Fordel massen i de 18 muffinsforme og tryk massen ned i formen, så den samler sig.

Pisk Philadelphia med sukker, vaniljekorn og citronskal med en elpisker. Tilsæt herefter 1 æg ad gangen og pisk kort ved lav hastighed – ægget skal kun lige piskes i, så massen bliver ensartet.

Fordel massen over bundene. Bag i cirka 18 minutter ved 175 grader. Lad dem køle lidt af på køkkenbordet, og sæt dem herefter i køleskabet i cirka 1 time før de serveres.

Pynt med hakket hvid chokolade og et påskeæg.

 


 

Næringsindhold pr. styk:

Energi: 980 kJ / 235 kcal

Protein: 3 g

Fedt: 15 g

Kulhydrat: 20 g

Kostfibre: 0,5 g