Påsken er en hyggelig højtid med masser af traditioner – ikke mindst når det kommer til påskemaden. På mange påskeborde finder man eksempelvis ofte lammekød, hvilket er en gammel kristen tradition.

Der findes masser af dejligt lammekød og lammeretter, som kan serveres til påske. En super nem og velsmagende udgave er lammefrikadeller lavet på hakket lammekød, som i denne opskrift bliver tilført masser af dejlig smag fra frisk mynte, rosmarin samt stødt spidskommen. Du kan dog sagtens udelade disse krydderier eller anvende dine egne favoritter. Hakket lammekød kan du finde på frost i større supermarkeder.

TIP: Disse lammefrikadeller vil gøre sig fremragende sammen med denne lækre Kartoffelsalat med friske urter samt Sprød forårssalat med rabarber.

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g hakket lammekød
  • Grønne toppe fra 1 bundt forårsløg
  • 1 rød peberfrugt/snackpeber
  • 2 spsk. frisk, finthakket mynte
  • 2 spsk. frisk, hakket rosmarin (kan erstattes med 1 spsk. tørret rosmarin)
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 æg
  • 2 spsk. sigtet speltmel eller glutenfri mel, fx fuldkornsmajsmel, fuldkornsrismel eller boghvedemel
  • Salt og peber
  • 1 spsk. hvidløgsolie til stegning

Sådan gør du

Hak løgtoppe og peberfrugt fint. Blandt hakkekød, løgtoppe, peberfrugt, friske og tørrede krydderier i en skål. Tilsæt også salt og peber. Rør herefter æg og mel i farsen, og lad den hvile i 20 minutters tid.

Du kan stege frikadellerne på panden eller du kan tilberede dem i ovnen. Et smart trick er først at stege dem på panden, så de får stegeskorpe, og herefter overføre dem til et fad og stege dem færdige i ovnen.

Tilberedning på pande: Steg frikadellerne i hvidløgsolie på en varm pande indtil de er færdige, det vil sige cirka 15-20 minutter.

Tilberedning i ovnen: Sæt frikadellerne i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i 20 minutters tid eller indtil de er færdigstegte. Brug gerne grillfunktion, så de får lidt skorpe.

Tilberedning på pande / i ovn: Steg frikadellerne i hvidløgsolie på panden i et par minutter på hver side, så de får en gylden stegeskorpe. Kom herefter frikadellerne over i et fad, og bag dem færdige i ovnen i cirka 12 minutter eller indtil de er færdigstegte.

 

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 1150 kJ / 273 kcal

Protein: 21 g

Fedt: 18 g

Kulhydrat: 6 g

Kostfibre: 1 g

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *