Lakserilette er en utrolig nem og velsmagende ret, som smager af sol og sommer! Den kan bruges til madpakken, til frokostbordet eller endda som let aftensmad. Sådan som den er anrettet her, vil den desuden gøre sig perfekt som forret til forårets arrangementer, for eksempel til påske. Det geniale er, at den kan stå flere dage i køleskabet, og kan derfor laves i god tid inden eventuelle gæster dukker op.

Krydderurterne, der er valgt her, passer super godt til den røgede laks, men du kan sagtens udskifte dem med dine egne favoritter.

 

Ingredienser (4 personer som forret)

  • 250 g varmrøget laks
  • 200 g creme fraiche (eventuelt laktosefri)
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 lille bundt dild
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. sennep
  • Salt og peber
  • 4 små håndfulde blandede salatblade
  • 1 bakke karse
  • Flutes/franskbrød til servering (glutenfri og/eller low FODMAP diet, hvis nødvendigt)

 

Sådan gør du

Rør creme fraiche sammen med sukker, citronsaft, sennep samt finkhakket purløg og dild. Smag til med salt og peber. Skær skindet af laksen, og bræk den i små stykker ned i dressingen. Rør hele herligheden godt sammen.

Server for eksempel i små glas, hvor du kommer lidt salat i bunden og herefter topper med lakserilette. Pynt med karse på toppen, og server med lunt brød.

 

laksen!

 

laksen2

 


 

Næringsindhold pr. person (uden brød):

Energi: 805 kJ / 190 kcal

Protein: 15 g

Fedt: 13 g

-heraf mættede fedtsyrer: 5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3,5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 2,5 g

Kulhydrat: 4 g

Kostfibre: 0 g