Ovnbagte kartofler er virkelig ofte på menuen hjemme hos os. Det er et nemt og sundt tilbehør, som kan passe sig selv i ovnen.

Min favorit version lige i øjeblikket er med rosmarin og citronskal. Hvis du synes det lyder mærkeligt med citronskal på kartofler, så synes jeg alligevel, du skal give det en chance. Jeg var skeptisk første gang, jeg prøvede det, men jeg blev helt forelsket i smagen med det samme.

Her har jeg anvendt små hele kartofler, men jeg gør også tit det, at jeg skærer kartoflerne i både sammen med en masse grøntsager, og krydrer dem på samme måde som her i opskriften. Nogle gange tilføjer jeg også parmesanost i sidste øjeblik. Du kan endda også lægge nogle kyllingebryster med på bagepladen, så passer hele retten sig selv!

Ingredienser (4 personer):

  • 800 g små kartofler
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
  • 2 spsk. hakket, frisk rosmarin
  • Skal fra 1 økologisk citron
  • Groft salt
  • Kværnet peber

Sådan gør du:

Skrub og skyl kartoflerne rene. Vend sammen med olie, rosmarin, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 40 minutter (bagetid kan variere med ovn og størrelse på kartofler).

Vend kartoflerne med revet citronskal, når kartoflerne er bagt færdige.

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 893 kJ / 212 kcal

Protein: 3,5 g

Fedt: 7 g

-heraf mættede fedtsyrer: 0,5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3,5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 2,5 g

Kulhydrat: 32 g

Kostfibre: 2,5 g