Til efterår og vinter kan man få gulerødder i mange forskellige farver, hvilket gør sig utroligt smukt i salater, supper eller sammen med andre rodfrugter bagt i ovnen.

Denne opskrift på gulerodssalat er simpel, men yderst velsmagende. Samtidig er den super let at lave, og holder sig fint i køleskabet i flere dage. Du kan for eksempel prøve at servere salaten til én af julens mange arrangementer, da den friske salat giver et godt modspil til den ofte tunge og fede julemad.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 6-8 stk. mellemstore gulerødder
  • ½ spsk. raps- eller olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Saften fra 1 appelsin
  • ½ spsk. ahornsirup
  • Kernerne fra ½ granatæble
  • 50 g pecannødder eller valnødder
  • 2 spsk. hakket mynte (kan udelades)

 

Sådan gør du:

Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Bland olie, eddike, appelsinsaft og sirup sammen, og fordel dressingen udover gulerødderne. Vend gulerødderne i dressingen.
Hak nødderne groft, og rist dem på en tør pande, til de begynder at tage lidt farve. Lad dem køle af.
Fordel granatæblekerner, hakket mynte samt afkølede nødder over gulerødderne og server!

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 738 kJ / 175 kcal

Protein: 2,5 g

Fedt: 11 g

Kulhydrat: 13 g

Kostfibre: 5,6 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.