Jeg har længe gerne ville afprøve en klassisk fløde-citrondressing – også kaldet “mormor-dressing”. Resultatet blev super lækkert! Jeg anvendte en masse danske, sprøde og lækre grøntsager til salaten og toppede den med dressingen. Salaten går super godt til næsten alt slags kød. Serveres der en solid portion, kan den fint gå som eneste tilbehør, men smager også super godt sammen med nye danske kartofler.

Jeg lavede salaten for nogle uger siden, da de danske jordbær stadig var til at få, men du kan udskifte jordbær med en anden frugt, hvis du ikke kan finde nogle nu.

Opskriften er glutenfri, endo-venlig samt laktosefri, hvis der anvendes laktosefri fløde. Opskriften er også FODMAP-venlig til trods for, at der er anvendt flere forskellige begrænsede fødevarer. Er din tolerance for FODMAPs meget lav, så hold ekstra øje med at overholde mængderne på kål, ærter og blåbær, eller erstat eventuelt én af de begrænsede fødevarer med en ikke-begrænset fødevare.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 2 store håndfulde sprød, grøn salat
  • 150 g spidskål (ved low FODMAP diet kan der anvendes hvidkål, men spidskål har med al sandsynlighed samme FODMAP-indhold som hvidkål)
  • 150 g jordbær
  • 100 g blåbær
  • 100 g edamamebønner (fra frost)
  • 1 dl piskefløde (eventuelt laktosefri)
  • ca. 2-3 spsk. citronsaft
  • ca. 1 spsk. sukker

 

Sådan gør du

Start med at lave dressingen. Pisk sukker og fløde sammen ved let håndkraft. Tilsæt herefter citronsaft, som får fløden til at tykne. Pisk igen. Hold dog gerne igen med citronsaften, og smag til i stedet. Lad dressingen stå på køl, imens du forbereder salaten. Hvis dressingen står på køl natten over eller blot i et par timer, vil den blive tykkere, men den kan sagtens anvendes med det samme.

Snit salat og kål fint. Vend salaten med dressingen – gem lidt af dressingen til pynt. Top med edamamebønner, blåbær og jordbær i kvarte. Pynt med lidt dressing på toppen.

 

IMG_2042

 


Næringsindhold pr. person:
Energi: 660 kJ / 157 kcal
Protein: 3 g
Fedt: 10 g
Kulhydrat: 15,5 g
Kostfibre: 3 g