Jeg har spist meget æggesalat gennem tiden – både fordi det er nemt at lave og fordi det smager godt. Og så er der en masse sunde næringsstoffer at finde i æg, herunder proteiner af høj kvalitet samt nærmest samtlige vitaminer og mineraler, der findes.

I denne æggesalat er der tilføjet endnu flere sunde næringsstoffer fra både avokado og grøntsager. Da jeg så idéen med at mose avokadoen i salaten fik jeg straks lyst til at prøve det, og resultatet var endnu bedre end forventet!

Denne æggesalat kan spises året rundt, men vil for eksempel være et særligt lækkert indslag på påskebordet. På low FODMAP diet bør portionen deles i mindst 4, da indholdet af FODMAPs fra avokadoen ellers bliver for højt. Alt afhængig af, hvor meget andet æggesalaten  bliver serveret sammen med, kan salaten række fra 4-6 personer.

Æggesalaten kan godt blive brun efter nogle timer på grund af avokadoen. Du kan modvirke dette ved at hælde noget citronsaft over salaten. Og sørg for at dække den godt til i køleskabet. Den smager af samme årsag bedst på dagen eller dagen efter den er lavet.

Ingredienser (4-6 personer)

  • 6 æg
  • 1 moden avokado
  • 3 store tomater
  • 1 rød eller gul peberfrugt/snackpeber
  • 2-3 spsk. hakket purløg
  • 2 spsk. mayonnaise
  • Salt og peber

Sådan gør du

Kog æggene, så de er hårdkogte. Lad dem køle af i iskoldt vand. Mos imens avokado i en skål, og miks sammen med mayonnaise, salt og peber. Hak æg i en æggedeler, og bland dem i avokadomassen. Skær peberfrugt i små tern, og tilsæt dem til salaten. Befri tomaterne for det våde frugt kød, så du kun har den faste del tilbage. Skær disse i små tern, og tilsæt dem til salaten. Tilsæt hakket purløg, rør det hele godt sammen, og smag til med salt og peber. Såfremt salaten ikke er cremet nok, kan der tilføres ekstra mayonnaise eller lidt laktosefri yoghurt.

Server på mave-venligt brød.

 

æggesalat med avokado

 


Næringsindhold pr. person (ved 6 personer):

Energi: 700 kJ / 166 kcal

Protein: 8 g

Fedt: 12 g

-heraf mættede fedtsyrer: 2 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 6 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g

Kulhydrat: 6 g

Kostfibre: 2,5 g