Go Back

Low FODMAP remoulade opskrift

En hjemmelavet low FODMAP remoulade smager fantastisk sammen med for eksempel fiskefilet, frikadeller eller fiskefrikadeller. Remouladen kan fint holde sig en uges tid på køl.
Forb. tid 30 minutter
Antal 3 dl

Ingredienser
  

Grøntsager

  • 1 mellemstor gulerod
  • 1 dl finthakket hvidkål (kan udelades eller erstattes med mere gulerod)
  • ½ mellemstor agurk

Eddikelage

  • 1 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 60 g sukker
  • 1 tsk. salt

Dressing

  • 2 dl mayonnaise (ca. 150 g)
  • 1 tsk. karry (uden løg og hvidløg, fx Santa Maria)
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. sennep
  • 1-2 tsk. sukker
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at skære gulerod i små tern og hak hvidkål fint.
  • Kom gulerødder og hvidkål i en gryde, og fyld op med vand, så grøntsagerne er dækket. Kog grøntsagerne møre.
  • Imens laves eddikelagen. Kog 1 dl vand, og kom den kogende vand ned i en bøtte med sukker og salt. Rør rundt, så sukker og salt opløses.
  • Tilsæt eddike til opløsningen.
  • Hak agurk fint, og kom dem ned til eddikelagen. Kom også de kogte gulerødder og hvidkål i. Lad grøntsagerne trække i lagen i minimum 30 minutter, men gerne et par timer eller natten over.
  • Kom mayonnaise i en skål. Rør sukker, karry, gurkemeje og sennep sammen. Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt de syltede grøntsager og rør det sammen.
  • Remouladen er meget grov. Hvis du ønsker en lidt finere konsistens, kan du blende den let med en stavblender. Pas dog på med at blende den for meget - så bliver den tynd i konsistensen.

Noter

Næringsindhold pr. 100 g
Energi: 1150 kJ / 250 kcal
Protein: 1 g
Fedt: 29 g
-heraf mættede fedtsyrer: 1 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 8 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 5 g
Kulhydrat: 2
Kostfibre: 0,5 g