Go Back

Low FODMAP kyllingekebab i ovn

Smagfuld og saftig kyllingekebab tilberedt i ovn. En super nem og lækker måde at spise kylling på! Perfekt til salater, pitabrød og wraps.
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 dl græsk yoghurt (eventuelt laktosefri) (eller neutral yoghurt eller creme fraiche)
  • 2 spsk. hvidløgsolie (eller 2 fed syltede hvidløg, revet + 2 spsk. neutral olie)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt chili
  • 2 tsk. oregano
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Peber, kværnet
  • 500 gram kyllingebrystfilet

Sådan gør du
 

  • Kom yoghurt i en skål. Tilsæt olie, syltede hvidløg, citronsaft og krydderier. Pisk det hele sammen.
  • Sæt kødet på køl. Gerne mindst 2 timer, men helst natten over. Du kan også tilberede kødet med det samme, men når det marinerer bliver det mere saftigt og smagfuldt.
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Halver kyllingefilerne, så du få flere stykker end kun 2-3 kyllingebryster.
  • Kom bagepapir i en bradepande.
  • Skær "bunden" af en kartoffel eller lignende, så du har noget at sætte to træspyd i (se video).
  • Sæt to træspyd i kartoflen, så de stikker lige op i luften.
  • Kom de marinerede kyllingefileterne på spyddene, så du ender med et "tårn" af kyllingekebab.
  • Steg kyllingen nederst ovnen i cirka 30 minutter ved 250 grader varmluft.
  • Lad kødet hvile lidt når det kommer ud af ovnen, og skær herefter tynde skiver af kebabtårnet.

Noter

Næringsindhold pr. portion (ved 4 portioner/personer)
Energi: 970 kJ / 230 kcal
Protein: 31 g
Fedt: 10,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 1,5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 3 g
Kulhydrat: 2
Kostfibre: 0 g