Go Back

Low FODMAP dadelkugler

Min yndlingsopskrift på low FODMAP dadelkugler med havregryn. Smagt til med mandelessens, kakao, vanilje og kaffe. Trillet i kokosmel. Hvis du laver 55 stk. som opskriften angiver, vil en portion på 8 stk. pr. måltid være low FODMAP.
Tilb. tid 15 minutter
Ret Snack
Antal 55 stk. (små)

Ingredienser
  

  • 200 g medjool dadler (eventuelt Juicy dadler, se teksten inden opskriften for forklaring)
  • 1 tsk. mandelessens
  • 2 spsk. stærk kaffe (kan udelades, men giver god smag. Også hvis man ikke kan lide kaffe)
  • 1 spsk. smør, blødt (kan erstattes med kokosolie eller mælkefri smør)
  • 1 spsk. vaniljepasta (kan erstattes med vaniljesukker eller korn fra hel vaniljestang)
  • 30 g kakaopulver
  • Ca. 150 g havregryn, finvalsede (vælg glutenfri, hvis du har glutenallergi)
  • dl kokosmel

Sådan gør du
 

  • Fjern eventuelle sten fra dadlerne.
  • Blend dadler, mandelessens, kaffe, smør og vanilje i en foodprocessor eller en god blender. En god stavblender kan også klare det.
  • Tilsæt kakaopulver og havregryn og ælt det sammen med hænderne. Hold eventuelt lidt igen med havregryn, så du kan tjekke konsistensen. Smag eventuelt til med mere kaffe, vanilje eller mandelessens, hvis du synes.
  • Hvis kuglerne virker for tørre, kan der tilsættes lidt vand. Hvis de virker for klistrede, kan du tilsætte flere havregryn. Lad dejen hvile lidt inden du triller dem - så kan du bedre vurdere konsistensen.
  • Form massen til 55 små dadelkugler og tril dem i kokosmel. Opbevar dem på køl.

Noter

Næringsindhold pr. stk. (ved 55 stk. i alt)
Energi: 130 kJ / 30 kcal
Protein: 0,5 g
Fedt: 1 g
-heraf mættede fedtsyrer: 0,5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 0,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrat: 4 g
Kostfibre: 1 g