Start med at klargøre grøntsagerne.
Riv gulerødder groft. Skær østershatte i grov stykker. Sæt til side.
Hak grønne løgtoppe fint. Hak også chili fint. Du bestemmer selv styrken ved at justere mængden. Jeg plejer kun at tilsætte ½ chili uden kerner.
Kom hvidløgsolie i en stor gryde. Svits løgtoppene og chili heri sammen med kanel, spidskommen og koriander.
Tilsæt gulerødder, østershatte og majs. Svits i et par minutter.
Tilsæt rødvin, og steg videre ved høj varme i nogle minutter, så alkoholen får lov at dampe af.
Tilsæt hakket tomat, tomatpuré, kidneybønner, vand, salt og peber.
Lad retten simre i minimum 30 minutter. Kog imens ris.
Tilsæt mørk chokolade i de sidste minutter af tilberedningen, og rør rundt til det er smeltet.
Server med ris, tortillachips og cremefraiche.